avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi se cere sa-mi dau demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi se cere sa-mi dau demisia

buna,sunt angajat al unei firme de transport persone de 5 ani si mi se cere sa fac un plan de bani care nu se fac sa discutat cu patronul si iam spus ca asa ceva nu se poate,el nea spus sec nu ne convine dute la firma si da-ti demisia,in cazul asta ce sa fac
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 2 Octombrie 2013
Daca va dati demisia, nu aveti dreptul la somaj.
Demisia reprezintă încetarea contractului individual de muncă la iniţiativa salariatului.
Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a cazurilor şi condiţiilor prevăzute de Codul muncii

. Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.
AS DORI UN RASPUNS CONCRET CE SA FAC PENTRU BINELE MEU
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
gryg84, utilizator
1. Scrierea nejustificata cu majuscule este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.

2. Este optiunea dvs daca va dati sau nu demisia. Nu cred ca daca va spune cineva sa va dati demisia dvs o sa va dati.

3. Avantajos este sa nu ma dati demisia si sa lasati la latitudinea angajatorului decizia de a inceta raportul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz victoria-maria victoria-maria Buna ziua,as dori sa stiu ce m-i se poate intampla daca in perioada celor 20de zile de preaviz dupa depunerea demisie(demisie depusa din motive de sanatate)nu ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic! geaigel geaigel CARE SUNT PASII PE CARE TREB SA II PARCURG PT A FACE PARTE DIN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI? (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla TOMPI01 TOMPI01 In urma cu un an am preluat o firma, dar adinistratorul fiind mai mult plecat, nu s-au facut actele pt cesiune. eu am lucrat in acest timp pe incredere , ... (vezi toată discuția)