avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am închiriat o cameră într-un apartament. Poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am închiriat o cameră într-un apartament. Poate intra proprietarul oricând dorește, fără să mă anunțe, ca să verifice toate încăperile?

Bună ziua! Am închiriat cu contract o cameră într-un apartament și locuiesc singură. Întrebarea mea este următoarea: Proprietarul poate intra când dorește fără să mă anunțe și să verifice toate camerele, inclusiv pe a mea, baia și bucătăria? Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Stefania_Simona , utilizator 14:03, 28 Februarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, sunt camere decomandate. Eu, fiind prima chiriașă, am ales dormitorul, cu toate că nu era complet mobilat. Oricum, proprietarul mi-a permis să folosesc și restul camerelor, cu condiția să păstrez ordinea. Nimic anormal în asta.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu sunt camere decomandate?
Nu stati in dormitor?

acest răspuns util
Si el vine sa verifice daca păstrați ordinea si curățenia...
Practic asa v-ati inteles...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Drepturile si obligatiile partilor sunt concret reciproc asumate in contractul de locatiune
Nerespectarea clauzelor poate genera rezilierea contractului
Locatorul nu are dreptul legal sa patrunda in proprietatea ce face obiectul contractului de inchiriere fara acordul locatarului
acest răspuns util
Aici problema este ca asa s-au inteles si ca nu are toate camerele.
Are doar o camera.
În acea camera unde doarme nu ar avea acces dar depinde cum s-au inteles.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
acest răspuns util
Tocmai, că fix pe aspectul ăsta nu ne-am înțeles. Adică nu a menționat niciodată faptul că va veni să verifice dacă e ordine în casă. Am convenit că va veni anunțat de fiecare dată.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Si el vine sa verifice daca păstrați ordinea si curățenia...
Practic asa v-ati inteles...

Alte discuții în legătură

Chirie Axenia Florina Axenia Florina Buna ziua. Am o mica nelămurire prietenul meu împreună cu un coleg de munca au închiriat un apartament cu 2 camere ,intre timp am dorit sa vin și eu să ... (vezi toată discuția)
De cate ori pe luna are voie proprietarul sa intre in imobilul inchiriat? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua. Incepand cu data de 1 mai 2012 am inchiriat un apartament cu doua camere (dintre care o camera este ocupata de lucruri ale proprietarei si usa ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Angelyne Angelyne Buna ziua, Am inchiriat anul trecut in luna septembrie un apartament cu 3 camere. In acest aparatemnt stam 3 fete. Contractul nostru este pe un an de zile, ... (vezi toată discuția)