Bună ziua!
Este vorba de încălcarea drepturilor angajatului, de către angajator.
Mai precis este vorba despre, dreptul la repaus zilnic și săptămânal, prin impunerea de către angajator de a efectua mai multe ore suplimentare decât prevede legea, fără acordul meu.(ex. de la 160 ore la 216 ore)
Nu m-i s-a acordat dreptul la concediul de odihnă pe anul 2018.(21 de zile).
Am decis să îmi dau demisia, fără preaviz, conform art.81 alin(8) din codul muncii, datorită nerespectării obligațiilor contractuale dintre angajator și angajat.
Bineînțeles că nu au fost de acord cu acest demers, sub această formă și mi-au transmis să îmi schimb DEMISIA sub altă formă, adică să ,, încetez activitatea cu acordul ambelor părți".
Nu am fost de acord și ca atare mi-am menținut poziția fermă care am luat-o de la început.
Din acest moment au început presiunile din partea lor, ajungând să îmi zică că nu am dovadă, adică nu există ,,cerere de concediu" .
Țin să precizez că angajatorul nu a făcut nici o programare cu concediile anuale, ale angajaților în anul 2018.
Au început după 5 zile, să facă un referat, in care au scris că nu am respectat preavizul de 20 zile, considerând ca neîntemeiate cele relatate de mine, in demisie și ca atare trebuia să mă prezint 20 zile in continuare la muncă.
După acest episod, mi-a trimis o notificare care mă înștiințau să mă prezint la sediul societății în vederea cercetării disciplinare.
În articolul 251 din codul muncii care cuprinde 4 alin. și 50 de adnotări, in adnotarea cu nr. 45, scrie că nu este conform cu prevederile legale de a chema la sediul societății angajatul, in vederea cercetării disciplinare.
Am făcut o sesizare la ITM, unde aștept să văd soluția, ce au constat dânșii.
Am intenția după aceea de a da in judecată aceasta societate pentru faptul că vor să mă găsească vinovat, desfăcându-mi contractul pe motiv disciplinar.
Aștept opinii din partea dumneavoastră, la cele relatate de mine și ce șansă de câștig in instanță, am... bineînțeles după ce voi primi notificarea din partea ITM-ului.
Cel mai recent răspuns:
Marius_1979 , utilizator
13:07, 28 Februarie 2019