avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Litigiu loc de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Litigiu loc de muncă

Bună ziua!
Este vorba de încălcarea drepturilor angajatului, de către angajator.
Mai precis este vorba despre, dreptul la repaus zilnic și săptămânal, prin impunerea de către angajator de a efectua mai multe ore suplimentare decât prevede legea, fără acordul meu.(ex. de la 160 ore la 216 ore)
Nu m-i s-a acordat dreptul la concediul de odihnă pe anul 2018.(21 de zile).
Am decis să îmi dau demisia, fără preaviz, conform art.81 alin(8) din codul muncii, datorită nerespectării obligațiilor contractuale dintre angajator și angajat.
Bineînțeles că nu au fost de acord cu acest demers, sub această formă și mi-au transmis să îmi schimb DEMISIA sub altă formă, adică să ,, încetez activitatea cu acordul ambelor părți".
Nu am fost de acord și ca atare mi-am menținut poziția fermă care am luat-o de la început.
Din acest moment au început presiunile din partea lor, ajungând să îmi zică că nu am dovadă, adică nu există ,,cerere de concediu" .
Țin să precizez că angajatorul nu a făcut nici o programare cu concediile anuale, ale angajaților în anul 2018.
Au început după 5 zile, să facă un referat, in care au scris că nu am respectat preavizul de 20 zile, considerând ca neîntemeiate cele relatate de mine, in demisie și ca atare trebuia să mă prezint 20 zile in continuare la muncă.
După acest episod, mi-a trimis o notificare care mă înștiințau să mă prezint la sediul societății în vederea cercetării disciplinare.
În articolul 251 din codul muncii care cuprinde 4 alin. și 50 de adnotări, in adnotarea cu nr. 45, scrie că nu este conform cu prevederile legale de a chema la sediul societății angajatul, in vederea cercetării disciplinare.
Am făcut o sesizare la ITM, unde aștept să văd soluția, ce au constat dânșii.
Am intenția după aceea de a da in judecată aceasta societate pentru faptul că vor să mă găsească vinovat, desfăcându-mi contractul pe motiv disciplinar.
Aștept opinii din partea dumneavoastră, la cele relatate de mine și ce șansă de câștig in instanță, am... bineînțeles după ce voi primi notificarea din partea ITM-ului.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Marius_1979, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius_1979 , utilizator 13:07, 28 Februarie 2019
Nu stiu ce adnotări ati citti dvs la Codul Muncii și cui aparțineau aceste comentarii dar este o exagerare ,unde anume sa se tina cercetarea disciplinară daca nu la sediul angajatorului,la un hotel de 5 stele,la domiciliul angajatului?Pt restul problemelor incercat sa aveti probe acte,mailuri care sa dovedească sustinerile dvs.
V-am trimis linkul cu art. 251 din codul muncii, nu l-am făcut eu! Aici o să citiți toate adnotările aduse la textul de lege.
Mulțumesc pt răspuns și înțelegere!

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Marius_1979, utilizator
Instanta judeca dupa lege, nu dupa adnotari...
(2) In vederea desfasurarii cercetarii disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat in scris de persoana imputernicita de catre angajator sa realizeze cercetarea, precizandu-se obiectul, data, ora si locul intrevederii.
Daca convocarea s-a facut in temeiul alineatului de mai sus, eu cred ca este legala. Nu specifica nicaieri ca locul intrevederi nu poate fi la sediul angajatorului. Si nu va retine nimeni si nimic sa va prezentati cu un avocat la aceasta intrevedere, daca credeti ca nu va descurcati singur.
In final...ITM-ul sau instanta hotaraste, in functie de argumentele aduse de fiecare parte.
Si adnotarea respectiva face referire la cu totul altceva, pe dvs. va invita la sediul angajatorului pentru efectuarea cercetari disciplinare, conform Alin. 2, nu pentru a discuta de modul de încetare a relaţiilor de muncă...
45. Nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege convocarea prin care salariatul este invitat să se prezinte la sediul societăţii pentru a se discuta modul de încetare a relaţiilor de muncă.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Stimate domn exista zeci de autori cu zeci de opinii dreptul nu este matematica în care 2 plus doi fac .4 .Faptul că un anumit autor are o opinie nu inseamna ca instanta este obligată să se conformeze opiniei respective.si cu atat mai putin un angajator.Oricum indicat ar fi sa va sfătuiți cu un av pt a vedea ce anume puteti cere ce șanse aveti etc.
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns!
Deci în concluzie, o adnotare la textul de lege formulat este ,, apă de ploaie".
Incredibil!!! Nu pot să cred ce văd!

Alte discuții în legătură

Adnotari codul muncii aidu aidu Are cineva cont profesional la codulmuncii.ro, unde sunt disponibile adnotarile? Ma intereseaza textul a 4 adnotari, la articolul 251: Adnotarea 5 Pentru ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Ramona1982 Ramona1982 o persoana plecata timp de 30 de zile in delagatie (trimisa de sef) poate fi data afara daca ea nu a mai venit la serviciu dupa acele 30 de zile? lipseste de 2 ... (vezi toată discuția)
Demisie salariat fara preaviz mari_ionescu mari_ionescu Buna ziua, O salariata a depus cererea de incetare a activitatii la demisie cu data de 10.04.2015 fara efectuarea preavizului. Conform contractului individual ... (vezi toată discuția)