avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

in urma desesului tatalui meu se face succesiune si ii lasa jumatate sotiei ( mamei mele ) si restul fratilor .Mama decedeaza si lasa prin testament toate bunurile ei celor 2 frati , din toate bucurile parintilor ei au dreptul la 75 %
va multumesc
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Nu ati precizat cum a obtinut mama jumatate din mostenirea sotului intrucat avea dreptul la 1/4. Puteti ataca testamentul prin instanta , si se va reduce la 1/2. Angajati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Cat mostenesc? cerul cerul Parintii mei au avut 2 fice.Tatal a decedat iar mama s-a recasatorit.Nu am dezbatut mostenirea inainte de aceasta casatorie. Noul sot ce drepturi are asupra ... (vezi toată discuția)