avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Sanctiuni pentru neindeplinirea culpabila a ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Sanctiuni pentru neindeplinirea culpabila a obligatiilor

Va rog sa-mi faceti un calcul de penalitati in cazul unui contract de inchiriere auto marfa cu sofer, in care 5(cinci) zile din luna februarie una din masini a fost defecta si nu a fost inlocuita conform obligatiilor contractuale.
In contract este stipulat urmatoarele:
,, În cazul în care, din vina sa exclusivă, prestatorul nu reușește să-și îndeplinească obligațiile asumate, este de drept în întarziere, achizitorul are dreptul de a calcula penalități o sumă echivalentă cu valoarea dobânzii legale penalizatoare pentru fiecare zi de întarziere, procent calculat din valoarea obligațiilor neîndeplinite la termenul/termenele intermediare obligatorii, respectiv la termenul stabilit ca dată limită de finalizare a prestării serviciilor, prevăzute în programul de derulare al contractului; dobânda legală penalizatoare se calculează ca fiind rata de referință a BNR plus 8 puncte procentuale”
Multumesc.
Stimate domn doar nu credeti ca o sa va faca cineva calcule complexe .Va adresați unui expert contabil pt o expertiza extrajudiciara pe care o puteti folosi intr un eventual proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire imprumut in transe eugen82 eugen82 Cu mai bine de un an in urma am imprumutat pe cineva cu suma de 10.000 euro pentru 3 luni. Am redactat in scris un act. I-am dat numarul meu de cont in ... (vezi toată discuția)
Penalitati neplata euro andrei1969 andrei1969 Buna ziua Am vandut o proprietete iar in contract sunt stipulate penalitati de intarziere a ratei ,in valoarea DOBANZI DE REFERINTA BNR. Cum pot sa calculez ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul dobanda legala inlineasofa inlineasofa Cat este acum si cum se calculeaza dobanda legala pentru neplata la scadenta a creante de la un client conform unui contract de cumparare-vanzare marfa? ... (vezi toată discuția)