avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Maternitate și o sarcina cu risc
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Maternitate și o sarcina cu risc

Buna ziua! Va prezint următoarea situație. Acum sunt in CCC1 copilul are 1 an și 4 luni .Intre timp am rămas însărcinată și mai am 5 luni până nasc. Din păcate această sarcină este cu risc. Nu am voie sa fac efort deloc, trebuie sa stau întinsă în pat toată ziua. Cu copilul nu are cine sa stea . Părinți noștri sunt departe de noi. Iar la creșă dacă îl duc până trece acea perioadă de acomodare o sa dureze o lună sau două. Timp in care eu trebuie sa fac efort cu el. În situația de față credeți că soțul poate benefica de concediu că să poată sta cu copilul până la finalul acestei sarcini?
Buna ziua.
Poate concediu de odihna sau fara plata. De conce diul de Maternitate sau de Risc maternal nu poate beneficia decat mama.
O solutie ar fi, in viziunea mea, sa renuntati dvs. la CCC si sa intre sotul perioada ramasa urmand ca dvs., in prima faza, sa cereti concediu de odihna pana reusiti sa obtineti actele pentru concediul de Risc maternal ( scrisoarea medicala de la medicul ce supravegheaza sarcina, sau medicul de familie si avizul de la medicul de medicina muncii...). Sper ca s-a inteles si se poate apica ce am scris mai sus.
Cum e relatia dvs. cu angajatorul?
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2019
Ionut.ion, utilizator
Vă mulțumesc mult pentru răspuns! Eu inca nu am anunțat angajatorul că am rămas însărcinată din nou. Mi s-au spus că sunt obligați să îmi prelungească încetarea contractului încă pe doi ani după ce nasc al doilea copil. Eu cu prima sarcina am intrat în concediu cu risc maternal când eram însărcinată în 3 luni pentru că nu au reușit să îmi ofere condițiile de muncă necesare. De atunci nu am mai luat legătura cu ei.
Cine v-a spus ca sunt obligati la asa ceva?
Aveati contract pe perioada determinata sau nedeterminata?
Ce-i de la primărie care se ocupa de indemnizații. Am contract pe perioada nedeterminata.

Alte discuții în legătură

Concediu de risc maternal Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa va intreb care este procedura in cazul unei salariate aflate in CCC si care este insarcinata din nou, in cazul in care medicul i-a ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal contract perioada determinata andreea_0103 andreea_0103 Buna ziua! Am o mare nedumerire... Am lucrat la o companie din oct 2017 pana în februarie anul acesta cu contract pe perioada determinata. Am avut 4 ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata incheiat in timpul sarcinii ism ism Buna ziua. Sunt angajata cu contract pe perioada determinata, pana in data de 01 Mai 2016. Acesta este cel de-al treilea contract pe perioada determinata, ... (vezi toată discuția)