avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals in inscrisuri

Buna ziua! Mama mea a facut o plângere la poliție pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată ce consta in faptul ca 3 persoane (cu care noi ne judecăm in instanta civilă) au depus ca proba un act de vanzare-cumparare, respectiv o chitanță de mana din anul 2000, prin care fratele mamei mele(decedat în prezent) le ar fi vândut un teren. Mama a susținut în plangere faptul ca actul respectiv este fals întrucât nu este semnătură fratelui ei defunct
In momentul de față, mama mea este bolnavă psihic, dar eu doresc sa nu mai sustin plangerea respectiva de la politie. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: madalinaaat , utilizator 22:01, 28 Februarie 2019
Pentru infracțiunea de fals nu operează nici retragerea plângerii, nici împăcarea. Deci dacă s-au început cercetările, probabil va fi chemată pentru a da declarație în calitate de persoană vătămată. Ulterior cercetării penale se va adopta o soluție, respectiv renunțare la urmărirea penală, clasare sau trimitere în judecată, în funcție de probele care s-au administrat.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Care e modalitatea de a da declaratie persoana vatamata daca sufera de dementa senila?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polițistul de caz nu a prezentat procurorului, de mai bine de un an, sesizările mele privind declarațiile false din dosar. ce pot să fac împotriva lui, cum e mai bine? soparla62 soparla62 La data de 07.08.2017 am depus la parchet o plangere penala privind falsul intelectual conform art.321 Ncp. Plangerea a fost trimisa la politie, politistul a ... (vezi toată discuția)
Recurs la decizie procuror de clasare dosar penal Diamandi Diamandi Sunt reclamant intr\'un caz cu doi samsari. Politistul de caz a propus clasarea, el nevrand sa ia ca probe inregistrarile audio din care reiesea clar ... (vezi toată discuția)
Art.371 acuzatii de incest / homosexualitate facute in public cristi44 cristi44 Va salut, Un individ a facut in public afirmatii de relatii incestuoase catre o mama de 70 ani si fiul sau de 50 ani, in acelasi timp afirmand ca fiul este ... (vezi toată discuția)