Acum ceva timp (3 luni mai exact) am dat comanda de parfum de pe un site. Cand livrarea a ajuns, curierul nu mi-a luat banii pentru ca "livrarea a fost deja platita". (vorbele lui)
Acum, firma de unde am dat comanda imi trimite e-mail-uri spunand ca ma cheama in instanta daca nu returnez produsul sau daca nu il platesc.
Intrebarea mea este, ce pot sa imi faca daca refuz sa-l platesc, avand in vedere ca au trecut 3 luni de cand l-am primit si am doar 17 ani.
Nu precizati daca oferta de achizitie afisata pe site era gratis sau pe bani.
Studiati documentele care au insotit marfa primita. Pe factura/ nota de expeditie ar trebui sa se fi mentionat ca plata a fost efectuata cu ..... (document) nr. .... de catre .... , altfel curierul nu ar fi avut de unde sa stie.
Daca aveti aceste documente, le puteti trimite in copie comerciantului cu scrisoare prin posta cu confirmare de primire.
In caz ca vor deschide actiune in instanta impotriva dvs. aveti cu sa va aparati.
Este hotararea dvs. cum veti actiona. Cheltuielile de judecata pot fi mult mai mari decat costul parfumului achizitionat. In cazul ca pierdeti procesul nu puteti recupera cheltuielile de judecata de la partea adversa.