avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Coruptie sexuala sau alta incadrare juridica ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Coruptie sexuala sau alta incadrare juridica ?

Va rog ajutati-ma cu un sfat. Sora mea este minora, are 17 ani, iar un prieten care este politist a incercat sa o determine sa intretina raporturi sexuale cu el prin trimiterea unui sms in care o intreba daca crea sa se culce cu el si ca vine sa o ia de la internat... Ea a fost foarte speriata de mesajele lui, l-a refuzat si el a dat inapoi. Acum e inca socata, are cosmaruri cu el si ii e frica. Ce sa fac ? Il pot denunta pt coruptie sexuala prin ademenirea unei minore in vederea unui raport sexual ? Ajutati-ma. Vreau sa raspunda pt fapta lui. Dovada am, sms-ul scris de la el...
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 20:19, 19 Noiembrie 2009
Nu, fapta prietenului surorii dvs. nu se incadreaza nici la coruptie sexuala si nici la alte infractiuni care se refera la viata sexuala. Puteti incerca sa faceti o sesizare, avand si acel sms, insa veti vedea ca nu sunt intrunite elementele constitutive ale unei infractiuni.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ContSters47264, utilizator
Buna ziua !
Din ce ne scrieti, faptele nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de coruptie sexuala, de fapt ale niciunei infractiuni privitoare la viata sexuala. In schimb consider ca sunt abateri disciplinare foarte grave pentru un politist.
Va sfatuiesc sa depuneti o sesizare la inspectoratul de politie caruia i se subordoneaza politistul, adresata inspectorului sef. Aveti grija sa inregistrati sesizarea sau sa o trimiteti prin posta recomandata cu confirmare de primire.
Consider totusi ca cea mai buna atitudine din partea dumneavoastra este de a va inscrie intr- o audienta la inspectorul sef al inspectoratului de care apartine sectia de politie. Va puteti duce si cu sora dumneavoastra, prezentandu- i si SMS- urile.
Cu stima !
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat
Este destul de dificil sub urmatoarele aspecte:
1. Denuntarea, asa cum spuneti dvs., este fata de intentia de coruptie si intentia de ademenire in vederea unui eventual raport sexual, fapt ce nu s-a savarsit si, subliniez, puteti denunta intentia.
2. "L-a refuzat si el a dat inapoi" reprezinta faptul ca posibil a constientizat gestul si nu a mai avut nici macar intentia.
3. Este greu de demonstrat ca este autorul sms-urilor trimise de pe telefonul sau si nu este la randul sau victima unei rautati sau glume proaste indreptata impotriva sa.
Imi pare rau de sora dvs. cu care ar trebui sa vorbiti si sa o linistiti, din pacate astfel de lucruri se intampla din ce in ce mai des si legislatia este inca permisiva.
Din ce spuneti dumneavoastra , nu reiese cum ar fi putut sa fie determinata minora sa intretina raporturi sexuale cu o persoana , prin trimiterea unui sms in care o intreba daca vrea sa se culce cu el si ca vine sa o ia de la internat.
Sms poate trimite oricine , chiar de pe numarul ala , fara ca persoana care este posesoara abonamentului sau foloseste telefonul sa aiba cunostinta de acest lucru .

Daca toate propunerile facute minorelor sau majorelor ar fi considerate infractiuni sexuale , atunci marea majoritate a barbatilor ar trebui sa fie in puscarie , inclusiv avocati , procurori sau judecatori .

In popor sa spune ca barbatul este dator sa incerce , dar asta nu inseamna ca o persoana de sex feminin trebuie sa accepte .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act sexual cu o minoră de 17 ani, contra cost, cu buletin fals ce arăta că are 19 ani. ce risc în aceste condiții, ținând cont de faptul că a fost deschisă o anchetă de diicot? ContSters454575 ContSters454575 Buna seara. Sunt foarte ingrijorat, ca orice barbat, cu probleme sociale ce ma determina fac acest lucru, am apelat la serviciile unei escorte. Ea mi-a ... (vezi toată discuția)
Infractinune sau nu? am varsta de 16 ani, iubitul 21 ani... mariuk mariuk Buna ziua. Am 16 ani si am un iubit de 21. Nu intretinem relatii sexuale. De curand am plecat la mare cu el si mai multi prieteni fara stirea tatalui, doar a ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori? mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro Am o verisoara de 15 ani si 6 luni care intretine relatii sexuale cu un barbat de 43 de ani. Parintii doresc sa depuna plangere penala impotriva barbatului, ... (vezi toată discuția)