avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general În ce condiții se poate scoate din evidența ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

În ce condiții se poate scoate din evidența fiscală o creanță mai veche de 3 ani a unui client radiat din ORC?

Buna ziua,
In ce conditii se poate scoate o creanta din evidenta contabila, avand in vedere faptul ca clientul care trebuia sa incaseze suma de bani este radiat de la ORC, si creanta este mai veche de 3 ani.
Multumesc,
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 15:22, 1 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti cu ocazia inventarierii sa le scoateti din evidenta:

Ordin 2861/2009:

39. Pentru toate plusurile, lipsurile şi deprecierile constatate la bunuri, precum şi pentru pagubele determinate de expirarea termenelor de prescripţie a creanţelor sau din alte cauze, comisia de inventariere solicită explicaţii scrise de la persoanele care au răspunderea gestionării bunurilor, respectiv a urmăririi decontării creanţelor.
Pe baza explicaţiilor primite şi a documentelor analizate, comisia de inventariere stabileşte natura lipsurilor, pierderilor, pagubelor şi deprecierilor constatate, precum şi natura plusurilor, propunând, în conformitate cu dispoziţiile legale, modul de regularizare a diferenţelor dintre datele din contabilitate şi cele faptice, rezultate în urma inventarierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inventar institutie Ramona24 Ramona24 Buna ziua. Cum procedam la inventarul patrimoniului unei institutii in situatia in care in contabilitate apare un numar de bucati de produse, iar faptic sunt ... (vezi toată discuția)
Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. rux2008 rux2008 Buna ziua! Am clienti neincasati cu solduri de peste 7 ani. Ce pot face? Cum se contabilizeaza? Se intregistreaza ca si compesare pe cheltuiala nedeductibila ... (vezi toată discuția)
Inventariere domeniu public astoria astoria Buna ziua Cine stabileste valorea prejudiciului si vinovatii in cazul constatarii unei lipse cu ocazia inventarierii unor elemente din domeniul public al ... (vezi toată discuția)