avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Diurna externa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Diurna externa

As vrea sa știu va rog mult cât trebuie să primesc diurna pe zi de lucru daca sunt delegat pentru 2-3 săptămâni în afara țării mai exact Anglia
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:25, 3 Martie 2019
Codul Muncii precizeaza asa:

Art. 44. - (1) Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice în 12 luni şi se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegării nu poate constitui motiv pentru sancţionarea disciplinară a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport şi cazare, precum şi la o indemnizaţie de delegare, în condiţiile prevăzute de lege sau de contractul colectiv de muncă aplicabil.


Hotărârea nr. 518/1995 privind unele drepturi şi obligaţii ale personalului român trimis în străinătate pentru îndeplinirea unor misiuni cu caracter temporar, precizeaza nivelul diurnei pentru salariatii de la stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)
Delegare anton981 anton981 Buna ziua . Am o nelamurire . Locul meu de munca este la 65 km de casa si fac naveta de 20 de ani . Acum un an am fost delegati la un alt loc de munca in alta ... (vezi toată discuția)
Delegatie LALA68 LALA68 Multumesc pentru promptidudinea si corectitudinea raspunsurilor pentru subiectul cu diurna. Mai am o intrebare Vor sa ma trimita in delegatie in ungaria ... (vezi toată discuția)