avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contorizarea individuala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contorizarea individuala

va rog sa imi spuneti daca exista o lege care ma obliga sa imi contorizez individual apa,in afara de cea care ma obliga sa am apometre
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 00:03, 20 Noiembrie 2009
Dispozitia in vigoare,prevede ca in situatia in care 80% din proprietarii unui imobil hotarasc ,se pot monta sisteme individuale de contorizat consum apa.
In situatia in care, intr-un imobil exista atat consumatori contorizati cat si necontorizati,ultimii ,prin procedura de calcul vor fi obligati sa suporte consumuri care sa acopere eventualele pierderi .
cristina-kelemen a scris:

va rog sa imi spuneti daca exista o lege care ma obliga sa imi contorizez individual apa,in afara de cea care ma obliga sa am apometre

Contorizarea individuala a apei = a avea apometre
Nu va obliga nimeni, dar suportati consecintele, in sensul ca platiti apa mult mai mult decat consumati in realitate prin faptul ca vi se atribuie si o mare parte din pierderile din condominiu.
Costul montarii apometrelor se amortizeaza in cateva luni din economia pe care o faceti la plata apei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)
Montare apometre annesis annesis Buna ziua, La noi in bloc nu sunt montate apometre si consumul este pe nr de persoane, ceea ce ma dezavantajeaza. Cum pot face ca sa montez apometre si sa ... (vezi toată discuția)