avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie divortul se pronunta automat dupa sentinta de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

divortul se pronunta automat dupa sentinta de separare legala in Italia?

buna ziua! daca s a constatat separparea consensuala in Italia, divortul nu este finalizat? Tribunalul din Roma a hotărât separarea legala , intre timp s a deschis un proces de divort in Ro...iar in Ro s a dispus renunțarea la proces avand in vedere ca tribunalul din Roma , s a declarat competenta( deoarece acolo s a deschis procesul)! cum pot afla daca s a pronuntat si divortul sau a ramas la.stadiu de separare legala , ca inteleg ca sunt 2 lucruri diferite!?este vorba de anul 2009!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 09:25, 2 Martie 2019
Daca doreati să divortati trebuia sa deschideți proces în România.Puteati fi reprezentați de avocați fără să veniți personal în România.
Se putea divorta repede în România.

Separația este prima condiție în Italia.Prin se apărarea de doi ani se stabilește că soții nu se mai împăca si nu mai vor sa continue căsătoria.
Nu divortati automat dupa separare si scurgerea termenului de 2 ani.
Procesul de divort va continua.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in romania roxana76 roxana76 Buna ziua .Sunt casatorita cu un italian in Italia de 4 ani. Casatoria a fost de forma pentru a obtine permesso di soggiorno. Am inchiriat un apartament in ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)
Divort. cine judeca? instanta din romania sau cea din italia? CrisParvu CrisParvu Speta este urmatoarea: acum 1 an jumate am introdus actiune de divort in Italia, noi, sotii fiind cetateni romani cu domiciliul din Italia, avand si un copil ... (vezi toată discuția)