avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal contraventie completat incorect( ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal contraventie completat incorect( HG1391/2006, art 149/pct16 NU EXISTA)

Buna seara. Astazi am plecat din Bucuresti spre Lehliu si pe drum m-a oprit politia(ARR). Mi-au verificat masina , totul ok cu exceptia cauciucurilor care erau de 165/14 si nu 155/14 cum erau trecute in cartea masinii. Mi-au dat amenda de 120 lei in 48 de ore si mi-au ridicat talonul masinii. Pe proces verbal scrie ca am fost sanctionat conf HG1391/2006, art149/pct16. Acasa cand m-am uitat in HG1391/2006 la art 149/pct16 scrie cu totul altceva si are doar 2pct. Amenda mea ar fi trebuit sa se incadreze la art 148/pct16, adica este gresit ce a scris politistul. AS vrea sa contest amenda si as dori daca se poate sa ma ajute si pe mine cineva sa formulez contestatia, adica articolele care ar trebui sa le scriu si modul de redactare al contestatiei. MULTUMESC MULT PENTRU AJUTOR.
Cel mai recent răspuns: andrei_pap87 , utilizator 22:14, 19 Noiembrie 2009
un model de contestatie gasiti aici pe site la rubrica "Documente utile" sau pe site-ul www.amenda.ro sectiunea "forum"

plangerea contraventionala se depune in termen de 15 zile de cand ati intrat in posesia p-verbal la judecatoria in raza careia s-a constat contraventia...

opinez ca, atat timp cat in continutul p-verbal este descrisa clar fapta pt care s-a intocmit p-verbal de constare/sanctionare a contraventiei, instanta va retine ca este o eroare materiala - deci un motv de nulitate relativ, nu unul absolut- a ag.constatator ca nu a mentionat articolul corespunzator, fapt pentru care nu cred, repet, nu cred ca ar putea dispune anularea actului sanctionator... (in acest sens Sentinta civila nr.997/2008 Jud. Faurei)

Puteti sa va incercati "norocul", dar daca stiti ca sunteti vinovat va recomand sa nu apelati la instanta de judecata, e pierdere de timp, dar la urma-urmei este dreptul dvs si decizia va apartine in totalitate doar dvs...

Toate cele bune...!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere contestatie criss_calin criss_calin As vrea sa stiu si eu cum se intocmeste o contestatie si ce acte trebuie depuse la dosar? multumesc. ... (vezi toată discuția)
Contestatie - gresit numar inmatriculare proces verbal danyy8888 danyy8888 Buna ziua , Doresc sa depun o contestatie in urma unui proces verbal primit de Politia Locala.Avand o problema technica la masina(daca o oprea nu puteam sa ... (vezi toată discuția)
Licența traseucar Amina01 Amina01 Buna ziua, avem o firma de transport persoane avem convenții cu muncitori de la diverse fabrici de 10 ani ,pana astăzi credeam ca suntem in regula cu toate ... (vezi toată discuția)