avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Sunt vinovat de producerea unui accident auto și, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Sunt vinovat de producerea unui accident auto și, pentru că eram sub influența alcoolului, asigurătorul îmi cere plata daunelor. Nu am cum să plătesc 60.000 de lei în 5 zile, ce pot să fac?

Buna am avut uvut un accident de masina si am fost vinovat de neacordare de prioritate la testarea alcolemiei a fost fost depistat pozitiv si inca procesul este in cauza pt solutionarea dosarului in leg cu permisul pers accidentata si-a retras plangerea asupra mea si acum dupa un an jum mia venit de la asigurare o suma de plata de 60000 lei respectiv despagubirea persoanei accidentate si achitarea integrala in termen de 5 zile
a sumei .As venii cu intrebarea ce trebuie sa fac ca nu am de unde platii aceasta suma in momentul acesta nu am nici un loc de munca .Ce pot sa fac in situatia asta.Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: adywb , utilizator 14:17, 8 Martie 2019
Ati condus un autovehicul fiind sub influenta bauturilor alcoolice. In asemenea cazuri societatea de asigurare are dreptul sa recupereze de la dvs. suma platita cu titlu de despagubire.
Mergeti la asgurator sa va informati:
- daca suma pretinsa este stabilita de o instanta prin hotarare definitiva. In acest caz sunteti bun de plata
- daca nu, care sunt elemetele din care se compune o despagubire asa de mare si cine le-a stabilit. In cazul in care unul sau mai multe elemente ale cuantumului despagubirii le considerati exagerate le puteti contesta. O suma asa de mare nu poate fi platita in 5 zile. Negociati plata in rate.
ing. Ioan Ciobanu
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Steaua2014 a scris:
ce trebuie sa fac (...) in momentul acesta nu am nici un loc de munca .Ce pot sa fac in situatia asta.

Să vindeți mașina și să vă cumpărați bicicletă sau trotinetă.
Un proverb romanesc spune ca "Cine nu deschide ochii, deschide punga"...cam in situatia asta sunteti si dvs....Vinovatul plateste, potrivit legii.
Daca aveti bunuri pe numele dvs. nu mai conteaza daca aveti sau nu servici, acestea vor fi scoase la licitatie, pana la achitarea sumei pe care o aveti de plata.....in situatia in care nu aveti bunuri pe numele dvs, atunci cat datoria se afla in termenul de prescriere, o sa va popreasca orice venituri obtinute in mod legal...mai bine contactati un avocat, fiindca in functie de abilitatea si experienta lui, mai puteti sa o mai dregeti cumva.
mrays99 a scris:
Un proverb romanesc spune ca "Cine nu deschide ochii, deschide punga"...cam in situatia asta sunteti si dvs....Vinovatul plateste, potrivit legii.

Ar putea să plătească cine i-a cumpărat mașina, probabil părinții.


mrays99 a scris:
.....in situatia in care nu aveti bunuri pe numele dvs, atunci cat datoria se afla in termenul de prescriere, o sa va popreasca orice venituri obtinute in mod legal...

Probabil societatea de asigurări când va vedea că nu are ce să recupereze va vinde creanța unor recuperatori și de ăia nu mai scapă.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfăgărășan înainte de a se deschide Cjionel Cjionel Salut! Ce pot pati dpdv legal dacă urc Transfăgărășanul înaintea deschiderii lui oficiale cu un vehicul cu doua roti(bicicleta electrica sau ... (vezi toată discuția)
Plata dauna casco fonghesy fonghesy Buna ziua, problema mea este urmatoarea, in anul 2006 am avut un accident am intrat cu masina intr-o masina parcata , mentionez ca masina pe care o conduceam ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - obţinere despăgubiri Bogdan1994 Bogdan1994 Salut! Am fost implicat într-un accident rutier dintre o maşina şi o bicicletă, eu fiind biciclistul în speţa victima (efectiv şoferul a virat stânga, ... (vezi toată discuția)