avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

De curand am primit mostenire in urma unei succesiuni o casa si un teren,la mostenire a intrat si sotia tatalui meu (casatoriti de 5 luni cu acte in regula).Aș vrea sa stiu daca drepturile sunt egale si trebuie sa impartim totul la jumatate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Martie 2019
danuta33, utilizator
Cel mai recent răspuns: danuta33 , utilizator 19:09, 2 Martie 2019
Sotia tatalui dvs. mosteneste 1/4 din masa succesorala, iar dvs. restul.
Din punct de vedere legal, in ceea ce priveste dreptul la mostenire, din pacate nu are importanta data cand a fost incheiata casatoria.
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
.Tatal meu avea o acctiune pe rol prin uzucapiune dar a decedat pana la finalizarea acesteia si noi ca singuri mostenitori in viata am continuat fiind declarati mostenitori,dar nu ni sa spus ce parti ne revin.Cineva care a trecut prin acceiasi situatie a zis ca sotia un sfert iar eu restul.Daca vreau sa o despagubesc pentru partea ei se poate prin instanta daca ea nu vrea sau sunt nevoita sa dau casa in doua
danuta33, utilizator
Cum sa dati casa in doua, daca ea are dreptul doar la 1/4 din imobil?
Adresati-va instantei si solicitati sa va fie atribuita casa dvs., urmand sa ii platiti o sulta pentru cota-parte care ii revine din imobil, aveti cota majoritara.
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Alexa2019Nick Alexa2019Nick Bună ziua. Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)
Sultă pentru renunțarea la cota-parte dintr-un imobil moștenit: cum se procedează când cel care vrea să preia tot imobilul nu dispune de toată suma la momentul dezbaterii moștenirii? negue_c negue_c Buna ziua, E vorba de o casa care a apartinut in proportie 50/50 (adica ambele nume pe contractul de vanzare) unor soti divortati. Unul a murit fara sa lase ... (vezi toată discuția)
Mostenire sot supravietuitor favex favex O familie este compusa din sot , sotie si un copil al sotiei dintr-o casatorie anterioara. Locuiesc intr-un imobil proprietate a parintilor sotiei. Acestia ... (vezi toată discuția)