De curand am primit mostenire in urma unei succesiuni o casa si un teren,la mostenire a intrat si sotia tatalui meu (casatoriti de 5 luni cu acte in regula).Aș vrea sa stiu daca drepturile sunt egale si trebuie sa impartim totul la jumatate?
Sotia tatalui dvs. mosteneste 1/4 din masa succesorala, iar dvs. restul.
Din punct de vedere legal, in ceea ce priveste dreptul la mostenire, din pacate nu are importanta data cand a fost incheiata casatoria.
.Tatal meu avea o acctiune pe rol prin uzucapiune dar a decedat pana la finalizarea acesteia si noi ca singuri mostenitori in viata am continuat fiind declarati mostenitori,dar nu ni sa spus ce parti ne revin.Cineva care a trecut prin acceiasi situatie a zis ca sotia un sfert iar eu restul.Daca vreau sa o despagubesc pentru partea ei se poate prin instanta daca ea nu vrea sau sunt nevoita sa dau casa in doua
Cum sa dati casa in doua, daca ea are dreptul doar la 1/4 din imobil?
Adresati-va instantei si solicitati sa va fie atribuita casa dvs., urmand sa ii platiti o sulta pentru cota-parte care ii revine din imobil, aveti cota majoritara.
Succesiune
Alexa2019Nick
Bună ziua.
Imi puteți spune ce procent din moștenire ii revine soțului supraviețuitor in aceasta situație? Soția a rămasă și 4 copii. Singura avere ... (vezi toată discuția)