avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contencios
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contencios

va rog un raspuns : pentru o actiune in contencios este necesar sa apelez la avocat sau exista o procedura ce trebuie urmata ,asta pentru ce nu isi permit sa angajeze un avocat ? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: emil52 , utilizator 21:02, 3 Martie 2019
Pentru o actiune in contencios nu este necesar sa apelati la avocat ... .Inainte de a se adresa instanței de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim printr-un act administrativ individual care i se adresează trebuie să solicite autorității publice emitente sau autorității ierarhic superioare, dacă aceasta există, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia.
Va multumesc pentru raspuns dar nu inteleg termenul de "30 zile de la data comunicarii actului " . Despre ce este vorba ; in anul 2017 am am primit un PV pentru o amenda lipsa rovineta . In data cand am ridicat scrisoarea recomandata de la Posta , cu PV de contraventie , am platit in aceeasi zi valoare amenzii prin transfer bancar in contul trezoreriei ,respectiv jumatate din valoarea acesteia. Cum in PV se face mentiunea ca daca : " plata se face prin mijloace electronice , numai este necesar sa comunic emitentului dovada platii amenzii. Cu toate acestea eu am trimis prin mail la chitanta@cestrin.ro copie a dispozitiei de plata . Dupa doi ani , in luna ianuarie 2019 verific daca mai am datorii la plata impozitelor catre stat si gasesc un debit cu valoarea sumei totale de plata a PV in cauza . Pur si simplu imi imputa intreaga valoare a contraventiei. M-am deplasat la Impozite si taxe locale si predau copia dupa dovada platii si le spun ca nu a fost luata in considerare aceasta plata . Cei de la Impozite si taxe , desi banii au intrat in contul trezoreriei, imi spun ca sa iau legatura cu emitentul PV , respectiv CNADR . Trimit o adresa la CNADR cu dovada platii in termen iar acestia ma trimit la Impozite si taxe locale ca ei trebuie sa rezolve acesta situatie . Trimit o adresa la Impozite si taxe locale in luna ianuarie 2019 si pana azi nu am primit niciun raspuns . Dupa ce am expus aici si va rog sa ma scuzati, care este termenul de 30 zile ce opereaza in cazul meu ? Mai are rost sa apelez la actiune in contencios ? Sunt pensionar si constat o bataie de joc generalizata in toate institutiile statului. Va multumesc pentru un eventual raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)
Plata pv de contraventie prin mandat postal Miruna_28 Miruna_28 Buna ziua! Am un PV de contraventie din iulie 2013, pe care l-am achitat prin mandat postal, in contul indicat de agentul constatator si anume contul de ... (vezi toată discuția)