avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Evaziunea fiscală
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Evaziunea fiscală

Salut! Am și eu o întrebare. Suntem patru asiciati intr-o societate, unul dintre noi a fost administrator cu drepturi depline, între anii 2009-2013 l am lăsat doar pe el sa administreze pensiunea, in anul respectiv el a făcut o evaziune fiscală recunoscuta și certcetara de organele statului in valoare se 4miliare, dim acesta suma a plătit dările aferente către stat in valoare de 1miliard 200 milioane,el a plătit suma acesta ca persoana fizic,ca persoana fizica a fost cercetat,însă a plătit dările către star pentru societate, făcea bani la negru prin sicietatea, dar nu i înregistra. Pana la prima înfățișare la proces a achitat integral suma de 1 militar 200 și dosarul s-a clasat. Intrecarea mea este banii respectivi nu trebuie înregistrați in societate, diferebta de 2miliarde 800 mil nu trebuie adusă in societate, ea este profitul din anul respectiv, deși in actele lui contabile in anul 2010 avea 1miliar600 pierdere? Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns aștept, mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:49, 3 Martie 2019
Vedeți ce zice un contabil.

Veniturile ar trebui împărțite între asociați.
Au fost fraudati si asociatii dar trebuie deschis proces dupa parerea mea.Desi am avut foarte multe cazuri diferite, asa ceva nu am avut.
În general, combinatiile de acest fel se fac împreună de asociați.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu ,el a fost judecat ca persoana fizica și a achitat dările respective pentru suma făcută la negru in numele societății .De asta am întrebat, noi ca asiciati putem solicita sa fie restul sumei aduse in societate ,Precizez ca din balanța societății in anul respectiv sicietatea avea 13 angajați și a avut o pierdere de 1miliard 600 mil la finalul anului ,mai precizeze ca in momentul de fata societatea este in lichidare ,cu lichidator desemnat de ORC .El vrea sa nu mai aduca suma respectiva deoarece a plătit impozitele către stat pe cele 4 miliarde și mai vrea sa primească 1miliard 400 mil din împrumuturi pe care le a făcut in perioada 2005/2013 unde doar el era la pensiunea respectiva ,a fost lăsat de restul asociaților printr-o înțelegere mutuala /verbala ...el făcea la negru ,nu înregistra și împrumuta prin dispoziție de fașa sicietatea fără contract și genul .Noi ne am interesat și suma respectiva este prescrisa deoarece au trecut 5 ani de când a fost băgată și nu a făcut nicio cerere sa se prelungească perioada se prescriptie
Ma interesează dacă suna din evaziune și plata către stat trebuie înregistrare in societate ,deși sunt plătite de el plățile au fost făcute in numele societății .Daca sumele respective trebuie legal înregistrate și se face lichidarea societatea ar avea un profit de 3 miliarde și ar trb sa se împartă ca dividente către asiciati
Trebuie să vorbiți cu contabilul pentru analiza înregistrării.
Dacă este ceva ce exista eu asa vad ca ar trebui...
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in lichidare Vladcrs Vladcrs Buna ziua ,am și eu o întrebare este o societate unde sunt 4persoane fiecare cu 25% .Am primit informare in legătura cu lichidarea firmei in Decembrie 2017 ... (vezi toată discuția)
Este acesta un caz de delapidare? Practic Practic Buna ziua, sunt administrator si asociat intr-un SRL cu 50%. Si eu si asociatul am lucrat mai mult independent pentru firma, astfel incat fiecare avem ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil societate comerciala ovidiu95 ovidiu95 Detin un imobil pe societate comerciala al carui asociat unic sunt. Valoarea contabila actuala conform unei evaluari din 2008 este de 400.000 lei. Vreau sa ... (vezi toată discuția)