avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vacanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vacanta

buna ziua! as dori sa plec in luna mai in vacanta in afara tari in Bulgaria. sunt divortat si am un copil minor de 4 ani. copilul locuiste la mine nu la mama lui. As dori sa stiu care este procedura sa ies cu el din tara?multumesc!
Bună ziua,
Pentru a părăsi teritoriul României cu minorul este necesar să obțineți o procură autentică de la notar, prin care soția își manifestă acordul de voință în acest sens. Este important de reținut că o astfel de procură este valabilă o perioadă de 3 ani. În cazul în care soția nu este de acord cu ieșirea minorului din țară, va trebui să vă adresați instanței de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire minor din tara fara procura bergheauamaria bergheauamaria Buna ziua, As dori sa stiu cum pot scoate copil minor din tara fara procura din partea tatalui. Mentionez ca acesta este disparut de mai bine de 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru copil la iesirea din alta tara sebas05 sebas05 Buna ziua, Noi locuim in Spania si copilul nostru de 9 ani va pleca in vacanta in Romania cu bunica lui.El are pasaport individual .Vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala leona777 leona777 va rog frumos sa ma ajutati cu un model de ordonanta presedintiala ptr stabilire domiciliu minor la mine si exercitare exclusiva a autoritatii parintesti. Se ... (vezi toată discuția)