avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj

Bună ziua. Eu am lucrat angajată fiind de o firmă din București. Menționez că lucrăm de acasă la calculator într-un oraș din provincie. După un an și jumătate am fost disponibilizată și mi s-au spus că am dreptul la șomaj. Eu am mai lucrat și mai mulți ani în Italia cu actele in regulă. Doar că cei de aici spun că nu pot să îmi dea acest drept pt că firma era din București. Eu locuiesc in provincie. Aș dori să știu dacă e legal să îmi refuze acest drept și ce pot să fac. Eu am rezidență ( viză de flotant) in provincie. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 3 Martie 2019
Cand ati fost disponibilizata ?
Contractul de muncă nu a mai fost prelungit și din ianuarie nu mai lucrez.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dosarul pentru somaj se poate depune la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială are domiciliul/reşedinţa dacă ultimul loc de muncă a fost în acea localitate sau acolo a realizat venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere acte de somaj in orasul de resedinta Marius Nou Marius Nou Am terminat studiile universitare de curand in orasul unde am domiciliul flotant si am fost la agentia pentru somaj pentru a-mi depune actele. In acest oras am ... (vezi toată discuția)
Reclamatie functionar ajofm adina.m90 adina.m90 Buna ziua. In data de 2 Noiembrie mi s-a desfacut contractul de munca in baza articolului 65 cu 1. Domiciliul meu era in Rm Valcea dar pentru 4 ani m-am mutat ... (vezi toată discuția)
Somaj AnnaM AnnaM Ca o conditie pentru a beneficia de somaj este: - să fii înregistrat la Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă în a cărui rază teritorială îţi ai ... (vezi toată discuția)