avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împărțire curte comună
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împărțire curte comună

Buna ziua.
Am divorțat si am facut partaj la notar. În curte avem 2 case. Soția a primit casă din fata si 2/3 din curte. Eu casă din spate si 1/3 din curtea comună. Doresc sa folosesc partea mea de 1/3 pentru a mi face acces independent la casa din spate ...o alee pe care sa o închid pe lîngă gardul curții.
Intrebare :
Poate fosta soție sa mă oprească sa folosesc cota de 1/3 pentru a mi face acces independent la casa din spate , proprietatea mea ,direct din stradă?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Pascal19 , utilizator 19:04, 3 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da. Poate.
Deocamdata nu aveti delimitat exact cotele ce va apartin.
Sunteti in cote indivize cu sotia.
Va trebui sa faceti prima data o actiune de iesire din indiviziune si apoi veti avea delimitat exact suprafata pe care o detineti. Dupa acest pas, fosta sotie nu se va mai putea opune.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ati primit doar cote din suprafata curtii pe care le folositi in devalmasie ca si propietar.
Face ti o iesire din indiviziune pt ca aleea solicitata sa va revina in exclusivitate dvs
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
Pascal19, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu drum cu cota indiviza ContSters49632 ContSters49632 am un teren de 1000 mp, cam 20/50m deschidere=50m,servit de o cale de acces in care cota indiviza este de 1/3, adica sunt 3 proprietati (loturi de 1000 mp ) a ... (vezi toată discuția)
Poate fi lovit de "nulitate absoluta sau relativa", un astfel de contract vanzare - cumparare? Manole Dumitru Manole Dumitru Proprietarul unui fond funciar intravilan ce face mai multe operatiuni, adica; 1). Lotizeaza suprafata respectiva in 4 loturi. Trei loturi cu destinatie ... (vezi toată discuția)