avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie retinere permis
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie retinere permis

Buna seara, cautam informatii in zadar despre situatia in care a fost suspendat permisul sotiei asta seara pe la ora 23. Veneam in spatele unui echipaj de politie care circula cu incetinitorul, pe care o indemnam sa il depaseasca, manevra pe care se temea sa o faca din cauza ca avea vizibilitate usor redusa (strada e usor curbata in asa fel incat vezi cateva zeci de metri inainte dar nu ca pe un drum total drept). In momentul in care drumul devenise rectiliniu si vazuse ca nu vine nimic s-a angajat in depasire. Dupa locul in care a intrat in depasire urmau indicatorul de trecere de pietoni, linis continua si trecerea pustie. In procesul verbal politistul mentionase locul (numarul casei) in dreptul caruia se petrecuse depasirea, dar ulterior revenind la locul unde se intamplase constatasem ca defapt a foct cu 3 case mai incolo. In masina de politie erau 2 politisti si o eleva., in masina sotiei eram eu. In timpul in care completau ei pe acolo m-am deplasat pana la locul cu pricina, cosntatasem ca nu era linie continua cum mentionasera ei in PV si am cerut sa se consemneze in PV ca obiectie. Raspunsul a fost ca o pot face daca doresc in instanta.

In conditiile prezentate considerati ca sunt sanse de a reusi anularea PV si redobandirea permisului suspendat ? In caz ca instanta nu anuleaza PV suntem buni de plata catre politie cheltuielile de judecata ? Multumesc anticipat .

P.S. Mentionez ca la obiectii sotia a trecut ca nu avusese vizibilitate inainte a a efectua manevra de depasire.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
OvidiuRo, utilizator
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 08:00, 4 Martie 2019
Bună ziua!


În cazul în care procesul-verbal cuprinde informații neconforme cu realitatea, acesta se poate anula, în condițiile în care puteți dovedi că manevra a fost efectuată la un alt loc decât cel trecut în procesul-verbal de contravenție.

De asemenea, actul sancționator poate fi anulat și în cazul în care acesta nu conține vreuna dintre mențiunile prevăzute sub sancțiunea nulității de art. 16 din OG nr. 2/2001, însă nu pot să vă spun ce șanse aveți până ce nu văd procesul-verbal întocmit în prezenta cauză.

Cu privire la cheltuielile de judecată, în cazul în care veți pierde procesul, puteți fi obligat la plata cheltuielilor de judecată doar dacă intimata solicită plata acestora.

De asemenea, vă pun în vedere că în cazul în care veți formula plângere, această suspendă executarea conform art. 32 din actul normativ susmenționat, și permisul se va restitui până la soluționarea definitivă a cauzei.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Péter Varga, Avocat
In general toate instantele merg pe veridicitatea celor consemnate de politist si in sarcina dumneavoastra (ca in Romania) cade povara de a va dovedii nevinovatia prin probe .....
Cam greu sa rasturnati acel proces verbal insa incercati prin imagini de la fata locului si mergeti dumneavoastra in instanta ca martor
Apoi verificati daca acel proces verbal indeplineste conditiile legale sau poate fi anulabil pe prevederile OG 2
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
DenisRif, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pe 120 de zile. perioada fiind calculata incorect Danblk Danblk Va salut cu stima si respect! La data de 17/06/2023 mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 120 de zile pe temeiul a doua fapte comise. Una dintre ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - suspendarea permisului pe o perioada de 60 zile fo92 fo92 Buna ziua, Vreau sa va cer si eu cateva sfaturi, dar pentru inceput sa va spun despre ce e vorba: Acum o saptamana circulam pe o alee, iar intr-o ... (vezi toată discuția)
Depasire in intersectie ralyna ralyna buna seara! este prima data cand folosesc acest site si sper sa ma puteti ajuta. Ma aflam cu o ruda in masina, ea era la volan - este incepatoare. Ne ... (vezi toată discuția)