avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie prin santaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie prin santaj

Va rog mult sa ma ajutati. Am fost obligat sa semnez ca sunt de acord sa imi dau demisia ca altfel imi vor inchide cartea de munca cu litera ''i''. Cum stau treburile: Pe la Inceputul anului ne-au dat niste foi sa completam cate rate avem si la ce banci, prin urmare eu am trecut doar o denumire sau 2, nefiind de acord sa se afle ce credite am. Prin luna mai(a.c) au sunat niste banci la locul meu de munca comunicandu-le celor de la H.R ca nu am mai platit, eu bineinteles, platind, dar ramanand mereu in urma din cauza dobanzilor exagerat de mari. Am discutat aceasta situatie cu directoarea, spunand ca vom face ceva sa ma ajute sa nu mai raman in urma(sa-mi mai mareasca salariul sau ceva de genul). Peste cateva zile sunt chemat spunandu-mi ca a rezolvat situatia si sa merg pana sus sa vorbim si cu directorul regional. Ajungand sus, erau 3 persoane, 4 cu directoarea, acestea spunand ca au aflat de situatia mea si reprezint un pericol in casierie(eu fiind angajat pe postul de casier), drept dovada sa incetam contractul de munca cu acordul partilor comune, adica sa imi semnez demisia. Eu atunci le-am spus ca nu sunt de acord, amenintandu-ma ca tot ma vor da afara si cu litera "i" in cartea de munca pt ca nu am fost corect cu ei de la inceput si i-am mintit si referitor la creditele mele, ca am mai multe decat am declarat, spunandu-le ca nu vroiam sa se afle, era treaba mea. Ei(H.R) Interesandu-se in prealabil la la biroul de credit si CRB fara acordul meu, trantindu-mi in fata, ca astea sunt creditele pe care le am si reprezint un pericol. Nestiind cum sa procedez si fiindu-mi teama sa nu imi inchida cartea de munca cu litera ''i'', mi-am semnat demisia. Asta s-a intamplat in luna mai, cartea de munca inchizandu-se in luna iunie. Va rog sa ma ajutati daca mai pot face ceva, nu am luat nici o masura deoarece am avut si o cadere psihica si mult timp am stat in casa, gandindu-ma in continuare la ceea ce mi s-a intamplat.Va multumesc.Cu respect
Buna seara,

Stimate, nu e un sfat juridic, doar cinstit...
Daca erai cinstit nu se intampla asa ceva?

Tot cu stima...
Iudits
Cam tarziu pentru a contesta incetarea contractului. Dar poate impotriva bancilor care nu au pastrat confidentialitatea s-ar putea face ceva. Vedeti daca in contractul de imprumut nu aveti o clauza prin care banca va asigura de confidentialitatea sumelor contractate si atunci puteti cere in instanta despagubiri din partea bancii.

@iudits, in ce consta necistea? Era un simplu salariat care nu are obligatia sa-si depuna declaratia de avere. Si daca ii spunea ca are imprumuturi la 10 banci platea angajatorul creditele?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2009
ContSters42179, utilizator
Angajatorii s-au interesat in C.R.B si la biroul de credit, de acolo le-au dat datele ce rate as avea eu, dar din cate stiu eu, ar fi trebuit sa fiu instiintat si daca sunt de acord sa se intereseze la aceste institutii si sa semnez,dar eu nu am semnat nimic, habar nu aveam. Si ceea ce a spus iudits, l-as intreba eu, daca sa zicem ca nu m-au santajat cu demisia, de ce au cautat sa vada ce credite am? e clar ca vroiau sa ma dea afara si sa imi caute nod in papura. este santaj
Dl. Neagu!

Sunt de acord, ca nu platea angajatorul ratele, dar! cand invatam si noi sa mai fim cinstiti?
Angajator sau Angajat?

Ori..cand invata un angajat ca nu suntem pe vremea lu' impuscatu' ca postu' NU este garantat! si in functie de posibilitati sa isi ia credite, nu si pe alocatia copilului?
Mii de scuze, dar nu pot sa fiu de acord cu toate lamentarile de aici, avand in vedere ca angajatii nostri fac...acum caut si eu expresii elegante...
Deci nu se poate exprima ceea ce fac!
In paranteza, sunt angajata, nu sunt patron, doar ca am de tras din cauza altora!
eu lucrez la o firma de paza k dispecer in ture de 24 cu 48,asta in cazul fericit deoarece am o colega care sta mai mult in medical deci lucrez 24 cu 24,daca am incercat sa vb cu directorul mi_a raspuns k daca nu ne convine sa ne cautam de lucru,este corect sa lucram 24 cu 24?ce putem face?va multumesc

Alte discuții în legătură

Demisie prin santaj ContSters113507 ContSters113507 Va rog mult sa ma ajutati. Am fost obligat sa semnez ca sunt de acord sa imi dau demisia ca altfel imi vor inchide cartea de munca cu litera ... (vezi toată discuția)
Legislatie in ceea ce priveste intrebarile la un interviu matkat07 matkat07 Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu articolul din legislatia romana care se refera la intrebarile interzise la un interviu. Am cautat, dar nu am gasit ... (vezi toată discuția)
Executare contract de credit crina011979 crina011979 Buna seara, va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pana la octombrie am fost salariata unei institutii financiare, unde am contractat un card de ... (vezi toată discuția)