avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

Un prieten este in divort. Pentru stabilirea pensiei alimentare instanta i-a cerut adeverinta de salariu pe ultimele 6 luni.

Veniturile lui sunt (pe ultimele 6 luni ) astfel:

noiembrie= 15.000.000 lei;
decembrie=15.000.000 lei;
ianuarie= 16.000.000 lei;
februarie= 0 lei;
martie= 0 lei;
aprilie= 4.000.000 lei.

Cat ar fi pensia alimentara pentru doi copii? Mama nu are nici un venit.

Are importanta daca are credit la banca si mai plateste inca doi ani 3.500.000 lei / luna ??
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2006
florianpricnea, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuanaC , utilizator 14:43, 19 Mai 2006
Instanta de judecata in momentul propuntarii hotaririi nu va stabili cuantumul valorii pensiei de intretinere datorata celor doi copii minori sau in continuarea studiilor pina la virsta de 25 de ani ,ci va obliga pe pirit sa achite 33 % din valoarea cistigurilor,defalcat 16 % pentru unul din copii si restul de 17 % pentru celalalt( total 33 % )iar hotarirea o va trimite la locul de munca al piritului pentru ca serviciul financiar sa-i retina pe statul de salarii suma de mai sus,pe care sa o trimita apoi prin mandat postal la adresa copiilor sau a apartinatorilor legali.Deci nu are importanta cit a cistigat sau daca are rata la vreo banca sau altceva.
o mica precizare la cele spuse de adypop!... instanta, in sentinta data va specifica exact suma pe care serviciul salarizare de la locul de munca al paratului va retine( poprire) si va aexpedia copiilor. Odata cu majorarea salarului paratului,(tatal copiilor) mama copiilor, sau copii pot cere prin instanta majorarea pensiei de intretinere! in rest cele parewrea lui adypop este OK
:)
33% din castiguri, indiferent de natura lor? adica, daca fostul meu sot a vandut o casa mostenita, fiul meu are dreptu' la 33%?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara marcelbanu marcelbanu In ce masura se poate recupera diferenta de bani, incasata in plus, calculata gresit la stabilirea pensiei de intretinere ( alimentara ) ? (vezi toată discuția)
Cec livret de economii Mihaelaanton Mihaelaanton Mama mea detine niste livrete de economii de la CEC, cu sume importante pe ele. Sunt depozite, unul in valoare de 500000 lei, sunt si din acelea de 5000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara snowmen snowmen Sunt o mama singura (sotul a murit acum 12 ani). Am doi copii 20 si 24 de ani studenti care primesc pensie de urmas de la tatal lor si o diferenta pana la 700 ... (vezi toată discuția)