Bună ziua! De 3 ani am probleme cu vecinul de deasupra mea care nu respectă orele de liniște și nici în afara orelor, petreceri,zgomote puternice etc. Am încercat să vorbesc frumos cu el dar mai avea puțin și mă lua la bătaie. Am avut ședință cu asociația pe 03.02. 2019 în care am avut o discuție mai aprinsă cu vecinul. Astăzi am primit înștiințare cu mustrare scrisă de la președinte că :"nu am discutat cu calm,coerent și fără patima" punându-l pe președinte într-o situație penibilă. Menționez că vecinul face parte din comitet și este favorizat de catre asociația de propietari. Verbal de 3 ani le-am adus la cunoștință de problemele pe care le am cu vecinul dar nu au luat nici o măsura....face parte din comitet dar eu am primit mustrare scrisă și verbal mi sa spus să mă mut dacă nu-mi convine. Vă rog spuneti-mi cum să procedez am ajuns la limita răbdării. Mulțumesc!
Astfel de probleme strict intre locatari se pot solutionastrict de catre acestia cu decenta,
cu intelegere si cu intelepciune
asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii partii comune de condominiu fara a avea obligatii sa intervina in solutionarea litigiilor existente intre locatari
asociatia de proprietari prin regulamnetul de ordine interioara prevede concret programul de liniste
Daca vecinul dv nu respecta programul de liniste legal stabilit,prevazut inclusiv de disp L nr 61/1991 republicata,sau produce zgomote peste limita admisa,puteti sesiza oficial politia teritoriala
Dacă discuțiile cu el eșuează, nu aveți la îndemână decât posibilitatea formulării de sesizari la poliție pentru a-l amenda și eventual o acțiune în răspundere civilă delictuală, dar poate nu se ajunge chiar acolo.