avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC copil adoptat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC copil adoptat

Sunt asistent maternal și urmează sa adopt copilul pe care îl am în plasament. Dupa finalizarea adoptiei imi va fi incetat contractul de munca de catre Directia pentru Protectia Copilului si va intreb pe dvs daca exista o modalitate pentru a intra in CCC pentru copilul pe care il adopt care va avea ~1 an si 3 luni la finalizarea adoptiei, inainte sa imi fie incetat contractul de munca, desi certificatul de nastere al copilului cu numele meu il voi avea peste cel putin o luna de zile după încetarea contractului si deci când nu voi mai avea nici serviciu. Pot depune documentele pt CCC înainte sa am certificatul copilului, e suficienta hotărârea judecătorească?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 4 Martie 2019
OUG 111/2010
art.8
....
(2) Beneficiază de aceleași drepturi și una dintre persoanele care a adoptat copilul, căreia i s-a încredințat copilul în vederea adopției sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgență, cu excepția asistentului maternal profesionist care poate beneficia de aceste drepturi numai pentru copiii săi, precum și persoana care a fost numită tutore.

(3) În situația persoanelor prevăzute la alin. (2), acordarea drepturilor prevăzute la art. 2, respectiv la art. 7 se face ținându-se seama de perioada de 12 luni anterioare celei în care, după caz, s-a aprobat adopția, a fost făcută încredințarea ori s-a instituit plasamentul sau tutela.
....

Se solicita , printre altele , : certificatul de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul (copie şi original), hotărârea judecătorească de încredinţare în vederea adopţiei sau de încredinţare a adopţiei, hotărârea judecatorească sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului pentru măsura plasamentului în regim de urgenţă (copie şi original).
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pentru ingrijirea copilului angelyc angelyc am o fetita de 18 ani mai are un an de scoala si este insarcinata ,eu ca bunica pot beneficia de concediu pentru ingrijirea copilului? daca da fiicamea poate ... (vezi toată discuția)
Ccc si adoptia Adina lct Adina lct Sunt in ccc si am un baiat de 9 luni. Urmeaza sa adoptam un baiat de 5 ani. Intrebarea mea este: beneficiez de vreun suport financiar? Pot lua indemnizatie ptr ... (vezi toată discuția)
Concediu post natal nou nascut adoptat DaniDana DaniDana Un nou nascut declarat de tatal sau natural ( dintr-o relatie extraconjugala ) este acceptat in familia tatalui ( de sotia acestuia ), cum se poate acorda si ... (vezi toată discuția)