avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despagubiri morale(doar morale....nimic material)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despagubiri morale(doar morale....nimic material)

Salutare tuturor,
In urma cu 3 ani am lucrat la o firma in care am urcat pe scara ierarhica de la un simplu vanzator pana la functia de sef raion. Spre ghinionul meu am inceput sa deranjez si dupa ce am venit dintr-un concediu de odihna de 1 saptamana m-au dat afara pe motive inventate.Regret si acum ca nu am avut o discutie cu un avocat in problema asta atunci.....ma simt frustrat.
In urmatoarea perioada nu am mai lucrat aproximativ 4-5 luni din motive lesne de inteles....nu mai aveam incredere in oameni...Totusi , dupa aceea m-am angajat la alta firma mare din oras la care de la angajare nu am ridicat pretentii la functii. Insa si aici dupa 2 ani de munca am decis sa plec din oras insa, la plecare direcctorul nu a vrut sa-mi semneze demisia, chiar daca am anuntat cu cateva zile inainte, motiv pentru care am aflat ca am fost dat afara pentru neprezentare la lucru timp de 3 zile consecutiv.
Data fiind situatia mea, in cazul de fata, ce as putea sa intreprind fata de acesti domni(fosti sefi) mai ales ca nu am nici o pretentie materiala?
Poate ca o sa credeti ca poate sunt razbunator....insa chiar nu as vrea sa ramana asa...nu stiu daca m-am facut inteles....oricum....

MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: marc00169 , utilizator 12:02, 20 Noiembrie 2009
Prejudiciul moral este cam greu de dovedit,cunosc situatii cand au cerut in instanta pe langa reintegrare,drepturi banesti si daune morale, pentru primele a avut castig de cauza,pentru daune morale nu.

In ceea ce priveste relatia cu primul angajator,daca dvs. aveati gestiune,in mod normal,aceasta trebuia predata la plecarea in concediu.Inventarierea bunurilor se face in prezenta persoanei care detine gestiunea respectiva, semnand un proces verbal.Presupun ca dvs. vi s-a imputat, ca sef de raion, lipsa de organizare a activitatii ... Cum vi s-a desfacut CIM-ul,pe ce baza legala?

In ceea ce priveste al doilea angajator,urmare a notificarii dvs. privind demisia trebuia sa veniti la serviciu in perioada de preaviz,ceea ce inseamna ca lipsind nemotivat vi s-a desfacut disciplinar CIM-ul,dar trebuia sa aiba loc o cercetare disciplinara prealabila.
Decizia de desfacere CIM-ul o puteti contesta in instanta.

Ce intelegeti dvs prin "am anuntat cu cateva zile inainte'? Exista un termen de preaviz prevazut de lege pe care trebuia sa il respectati. Nu cateva zile ci 15 zile!B-)
Oricum , pentru a vi se desface contractul de munca din motive disciplinare trebuia sa se emita o decizie in acest sens in urma unei cercetari disciplinare ! Ati fost chemat pentru a raspunde in fata unei comisii de neprezentarea la serviciu? sau vi s-a desfacut pur si simplu contractul de munca in baza unui referat?
Buna ziua domnule avocat Mihai,

In urma ocaziei de a pleca din judet pentru o viata mai buna am solicitat directorului sa imi aprobe demisia la zi ,insa am stabilit cu el ca sa mai raman 7 zile cat sa geseasca un inlocuitor. In baza acestei intelegeri cu directorul, dupa 7 zile mi-am predat articolele de imbracaminte si incaltaminte, semnand astfel niste acte in aceasta idee.
Deci, cred ca am fost destul de corect cu ei, motiv pentru care din pacate nu l-au inteles.
Pe minem-ar interesa sa stiu care sunt parghiile legale sa trag la raspundere conducerea si nu neaparat individual pe director ca sa se stie ca nu am nimic personal cu el, chiar daca am avut o relatie buna cu acestia in trecut.
Multumesc
Stimata doamna avocat,
De la prima firma am primit ,in urma chemarii in biroul directorului, o informare la domiciliul meu, cum ca in 5 zile ar trebui sa ma prezint la o sedinta ce are ca drept scop dezbaterea si penalizarea abaterilor mele. In a 5 zi m-am prezentat la directiune si la aceea comisie nu au participat decat cei din conducerea firmei,care au dezbatut problemele de care m-as fi facut vinovat.Poate ca greseala mea a fost ca nu am participat la aceasta dezbatere si cu un avocat. Decizia finala a fost data dupa ce mi s-a propus sa imi dau demisia motivand ca asa e mai bine pentru mine.Orgoliul meu a raspuns in acel moment:NU!!!
Acum vin si va intreb: am vreo parghie legala cum as putea sa-i trag la raspundere pe acesti domni?As vrea o reintegrare si apoi sa-mi dau demisia.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti daca pot da in judecata angajatorul cipoo cipoo Lucram la un hipermarchet ca sef de raion,la sfarsitul luni ianoarie am fost chemat de directorul de magazin si mi sa spus ca trebuie sa fiu mutat pe alt ... (vezi toată discuția)
Desfacerea disciplinara a contractului de munca decarrera_ro decarrera_ro :D Conditii pentru desfacerea disciplinara a contractului de munca. !? (vezi toată discuția)
Concedire disciplinara dupa demisie ina77_p ina77_p Buna ziua, Am nevoie de cateva sfaturi cu privire la situatia sotului meu. Sotul meu are functia de bucatar sef. In data de 16.09.2009 colegii de munca (2 ... (vezi toată discuția)