Buna seara, in urma decesului parintilor a ramas o casa in care locuim, si am dori sa facem succesiunea intre mine si fratii mostenitorii. As dori sa stiu cum anume se procedeaza sa fac o succesiune, precizind faptul ca cei decedatii ( parintii) nu au avut nici un act pe casa. Va multumesc frumos!
Buna seara,
Intai faceti rost de acte care sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra imobilului si apoi dezbateti succesiunea.
In caz contrar, pe ce dezbateti succesiunea?
Luati legatura cu un avocat.
Buna seara si va multumesc frumos pt.raspuns. Problema este in felul urmator azi am fost sa obtinem de la primarie actele necesare pt.a putea merge la notariat, avem schita cadrastrala, anexa 24,certificatul fiscal,dar n-i sa spus ca nu putem merge la notariat cu ele ,doar pe cale judecatoreasca. Cum am putea proceda pt.a nu ajunge in instanta si ce pasi a-r trebui urmati pt.a merge la notariat. Va multumesc!
Buna ziua. Puteti merge la arhivele foste ICRAL daca apartamentul a fost cumparat de la stat, sa cereti duplicate dupa tot, contract vanzare-cumparare, proces verbal predare-primire, chitanta de achitare a apartamentului, etc. toate acestea se elibereaza contra cost. Conteaza sectorul. pt ca arhivele aferente sectorului 6 sunt undeva zona Universitatii, cele aferente sect 3 Pe la Berzei, etc. Costul unui singur document poate fii de 250 lei.