avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Închidere întreprindere individuală
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Închidere întreprindere individuală

Doresc informații referitoare la procedura de închidere a unei I.I. Deoarece doresc sa-mi înființez SRL.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:23, 5 Martie 2019
Pentru inceput mergeti la finante sa vedeti daca cumva sunt ceva restante pe I.I. pe care trebuie a le platiti. Trebuie apoi sa inchideti toate contractele cu furnizorii de utilitati sau alti furnizori, daca e cazul. Trebuie sa va vindeti cu factura catre dumneavoastra ca persoana fizica stocul de marfa de pe I..I. daca e cazul. Trebuie sa defiscalizati casa de marcat si sa ii scoateti memoria fiscala, daca e cazul.
Apoi mergeti la registrul comertului cu toate actele in original de la infiintarea I.I. pentru a radia I.I. Dupa ce primiti decizia de radiere,depuneti declaratia unica pentru ultima perioada din 2019. Depunerea numai prin internet folosind contul personal deschis pe spatiul privat virtual.
Daca aveti stocul de marfa pe I.I. mare, puteti sa deschideti SRL-ul, vindeti marfa cu factura intre cele doua si apoi urmati procedura de mai sus de inchidere I.I.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desființare firmă i.i. Simoiza Simoiza Bună ziua, Anul acesta am decis sa închid I.I-ul deoarece profitul a început să scadă simțitor, ca urmare cheltuielile depășesc cu mult veniturile. ... (vezi toată discuția)
Radiere pfa cu stoc de marfa Danna121490 Danna121490 Buna ziua. Am un pfa care vreau sa il radiez. Problema este ca nu am stiut ca nu trebuie sa.mai am stoc de marfa. Pe 1 Septembrie am incetat activitatea. Ieri ... (vezi toată discuția)
Stoc marfa if pitigoimocanumihaela pitigoimocanumihaela Care este procedura si care sunt implicatiile fiscale, pentru radierea unei IF care are stoc de marfa? (vezi toată discuția)