avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligativitate taiere nuc
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligativitate taiere nuc

Buna ziua. La marginea proprietatii exista un nuc mare, plantat prin 1980 sau inainte. Vecinii care au cumparat proprietatea alaturata, dupa o cearta cu un membru al familiei, au hotarat ca-i deranjeaza acel nuc si au facut plangere la politie. Politia ne-a anuntat de aceasta plangere. In aceasta iarna am toaletat nucul. De curand, vecinii ne-au comunicat ca vor sa taiem nucul, caci altfel ne vor actiona in instanta. Cum ar trebui sa procedam? Posibil sa continue sicanele.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 8 Martie 2019
Pentru taierea nucului este nevoie de aprobare de la primarie si Ocolul silvic. In caz contrar puteti primi amenda contraventionala.
Cunosc acest lucru. Eu nu doresc sa tai nucul. As dori sa aflu daca vecinul ma pot obliga sa tai copacul care doar ii umbreste parte din proprietate. Actiunea in instanta ar putea fi castigata de vecin?

POPA GHEORGHE a scris:

Pentru taierea nucului este nevoie de aprobare de la primarie si Ocolul silvic. In caz contrar puteti primi amenda contraventionala.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Danamariana, utilizator
Nu am de unde sa stiu ce va decide instanta. Nu vad ce motive plauzibile ar putea invoca vecinul pentru a cere in instanta sa taiati nucul.
Avizele necesare le puteti invoca dvs. in instanta, sustinand si ca dvs. nu doriti sa taiati nucul.
Taerea nucilor în lipsa autorizaţiei poate fi sancţionată de autorităţi cu amendă cuprinsă între 5.000 şi 10.000 de lei.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor prevăzute se fac prin proces-verbal încheiat de organele de control abilitate din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Ministerului Economiei și Finanțelor și Ministerului Internelor și Reformei Administrative, potrivit atribuțiilor ce le revin conform Legii 348/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie, amenda taiere copaci de pe proprietate robix robix Buna ziua. Azi am fost pus in fata unei aberatii made in Romania. Am rugat o persoana sa-mi taie salcamii de pe un teren aflat in proprietatea mea si, supriza, ... (vezi toată discuția)
Taierea unui nuc de pe proprietate privata mariapopescu mariapopescu Pentru taierea unui nuc crescut razlet pe proprietate privata este nevoie de autorizatie? Legea din 2008 care completeaza legea pomiculturii din 2003 ce ... (vezi toată discuția)
Informatii bodo gabriella bodo gabriella Doresc sa stiu daca intr-o gradina particulara la care sunt eu proprietar, din cauza vremii urate un pom fructifer sau un nuc se rupe din radacina trebuie ... (vezi toată discuția)