avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... refux restituire taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

refux restituire taxa prima inmatriculare

Buna ziua!
Am primit acasa ''Decizia de respingere a cererii de restituire a sumelor reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule,taxa de poluare si timbrul de mediu pentru autovehicule'' ,motivul fiind :''Conform Ordin 1488/3198/2017 cu modificarile si completarile ulterioare al ministrului mediului si al finantelor pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta nr.52/2017 anexa nr.1 punctul 2 subpunct2.10 litd)
Termenul de drept:nul''
Masina a fost cumparata in leasing financiar pe firma sotului(A).Taxa a fost achitata de firma de leasing si apoi refacturata catre firma (A) in anul 2007.Dupa terminarea leasingului masina a fost inmatriculata pe firma(A) iar in anul 2018 masina a fost inmatriculata pe numele sotului.
Firma (A)a fost apoi radiata in anul 2018 astfel incat la data cand am depus la ANAF cererea de restituire a taxei de prima inmatriculare firma(A) era radiata si tot la acel moment masina era inmatriculata pe numele sotului.
Am mers si am intrebat concret la ANAF care este motivul pentru care nu au restituit taxa si au zis ca pe cererea de restituire trebuia trecut numele firmei si nu al sotului.
Odata cu cererea am depus si hotararea judecatoreasca de radiere a firmei din care se putea vedea ca sotul este asociat unic.
Va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac,daca as mai avea vreo sansa sa-mi recuperez banii.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 13:13, 6 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In instanta in contencios administrativ actul de respingere ..Sau daca nu in actiune in instanta ...Practic ingradirea restituirii banilor incasati abuziv conditionata de un termen de depunere a cererii este un grav abuz neconstitutional ...
Multumesc de raspuns.
Ma gandeam sa vorbesc cu un avocat sa vedem cat ma costa si daca merita efortul.

Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
miki72, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se merita efortul garantat deoarece in lege prevede ca se actualizeaza suma cu dobanda pana la data platii efective.
Am si eu un proces pe aceasta tema si am solicitat sesizarea Curtii Constitutionale pentru verificarea constitutionalitatii articolului care prevede termen limita de introducere a cererii de restituire.
Daca doriti va pot ajuta cu sfaturi suplimentare si gratuite daca-mi lasati o adresa de mail..
Multumesc mult de sfaturi .In cazul meu cererea a fost facuta in termen (pana in 31.08.2018) doar ca cererea nu a fost completata pe numele firmei si cand am intrebat daca nu pot sa fac alta cerere la acest moment mi s-a spus ca nu se mai poate ca au incheiat procedura de inregistrare si restituire.
Cand am facut cererea de restituire pe numele sotului am gandit logic, ca daca firma nu mai exista la acea data nu mai avea cont bancar,(nu poate sa ceara cineva care nu mai exista)
Daca o sa am castig de cauza oare o sa-mi recuperez si cheltuielile de judecata?
va las o adresa de mail daca vreti sa-mi mai dati si alte sfaturi.
Multumesc!

Da doamna de aceea va solicitam o adresa de mail ...Stiu ce-mi spuneti si e rezolvabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto Mticu Mticu Buna ziua, Va rog să mă ajutați cu o informație. Am înmatriculat o mașină în 2011 și am platit taxa aferentă la Târgu Jiu, acolo unde aveam ... (vezi toată discuția)
Restituirea taxei auto M@rion M@rion Am inteles ca cererea pentru restituirea taxei auto se depune la fisc. Dar la care? (M-am mutat in alt judet, iar masina n-am apucat s-o inmatriculez inca. CI ... (vezi toată discuția)
Taxa auto/inmatriculare auto dnicole dnicole Buna ziua Doresc lamuriri pt urmatoarea situatie: In anul 2005 am achizitionat un autotirism in sistem leasing,titularul contractului fiind sotul meu,in ... (vezi toată discuția)