avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Pentru refacturare bilet de avion platesc impozit pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Pentru refacturare bilet de avion platesc impozit pe venit?

Microintreprindere.
Administratorul a achizitionat bilete de avion( 8000 lei) pentru deplasare in Canada de la firma de turism din Romania. Pentru biletele de avion s-a emis factura si se deconteaza. Biletele de avion au fost refacturate unei firme din Romania pentru care societatea presteaza servicii, valoarea facturii fiind 8000+tva. Va rog sa-mi spuneti daca este corect si daca pentru cei 8000 lei refacturati se plateste impozit pe venit. Raportez in D300 si D394? Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
ana.petrescu1963, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:25, 17 Martie 2019
Codul fiscal : "ART. 49 - Aria de cuprindere a impozitului

Impozitul stabilit prin prezentul titlu, denumit impozit pe veniturile microîntreprinderilor, se aplică asupra bazei impozabile determinate potrivit art. 53.
ART. 53 - Baza impozabilă

(1) Baza impozabilă a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor o constituie veniturile din orice sursă, din care se scad:
............................................................................................."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grup de firme: un salariat dintr-o firmă pleacă în delegație externă pentru o altă firmă din grup. cum refacturez biletul de avion, cu sau fără tva? miki72 miki72 Un salariat al firmei (alfa) pleaca in delegatie externa de afaceri pentru o alta firma din grup(beta).Ambele firme sunt din Romania si sunt inregistrate in ... (vezi toată discuția)
Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)
Impozitare agentie de turism neplatitoare de tva andreidobrota andreidobrota buna ziua, am o dilema legata de normele de aplicare ale impozitului pe venitul microintreprinderilor de 3%. avand o agentie de turism, stiu ca impozitul se ... (vezi toată discuția)