avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Administratia Cimitirelor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Administratia Cimitirelor

Buna ziua
Bunica mea a fost inmormantata pe locul de veci a unei prietene de familie acum 30 de ani. Intre timp aceasta a decedat si s-a pierdut contactul cu urmasii dansei. Anul acesta cand am fost la cimitir am gasit in locul mormantului si crucii ei o cripta proaspat construita. Punand intrebari la Administratia Cimitirelor am aflat ca dreptul de concesiune a fost donat acum 2 ani si constructia a fost ridicata de noul concesionar, iar osemintele bunicii ar fi "acolo" (in cripta / sub cripta - nu am reusit sa ma lamuresc).
Din punct de vedere legal / procedural, nu ar fi trebuit instiintate rudelele decedatului ( sau cerut acceptul) pentru deshumare? Disparitia crucii de piatra (achitata de bunicul meu) se poate incadra la furt?

Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:29, 6 Martie 2019
Daca nu se achit a taxele se pierde dreptul.

Referitor la cruce ar fi trebuit să fie depozitate o perioadă de timp.
Trebuie stabilit sindaca aveau posibilitatea în mod obiectiv de a anunța rudele.

Ce ati fi facut cu crucea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deshumarea este obligatorie? MaariusT MaariusT Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Au trecut 7 ani de la inhumarea unei rude de-ale mele in Bucuresti, iar de inhumare/inmormantare s-a ocupat un ... (vezi toată discuția)
Loc de veci Parintele_75 Parintele_75 Buna seara, va rog sa-mi spuneti ce e de facut in speta urmatoare: bunicul meu a fost inmormantat in cavoul nepoatei sale, avand in vedere ca acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)