avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cand ma pot pensiona
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cand ma pot pensiona

Am grad de handicap accentuat revizuibil pentru operatie cardiaca in urma unei marformatii congenitale. La obtinerea gradului de handicap am obtinut de la Centrul Militar adeverinta din care rezulta ca am fost declarat la 18 ani inapt serviciul militar-inainte de perioada cotizare. Am absolvit facultate cursuri zi. Sunt nascut in decembrie 1965, am 29 ani si sase luni cotizare, precum si sase ani si trei luni grupa a doua de munca. Conf. Art 58 alin 2 din Legea Pensiilor si tinand cont de anii de grupa a doua, cand pot iesi la pensie ?

Alte discuții în legătură

Pensie handicap si grupa a doua bma ionescu bma ionescu in conditiile unui handicap accentuat dobandit din cauza unei malformatii cardiace congenitale ( cod Q23, I50 ), avand peste doua treimi din gradul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Reducerea vîrstei de pensionare mary50 mary50 Persoanele diagnosticate cu handicap se pot pensiona mai repede indiferent de data cînd au fost diagnosticati cu handicap? (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare pentru handicap accentuat Marian Florea Marian Florea Am grad de handicap accentuat permanent în urmă unei operații pe inimă pentru înlocuirea valvei pe aorta, operație făcută în 2011. Diagnosticul meu ... (vezi toată discuția)