avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reducerea vîrstei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reducerea vîrstei de pensionare

Persoanele diagnosticate cu handicap se pot pensiona mai repede indiferent de data cînd au fost diagnosticati cu handicap?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 07:39, 14 Martie 2019
Nu.
Trebuie sa indeplineasca conditia de stagiu realizat in conditii de handicap:
1/3 handicap grav
1/2 handicap accentuat
1/1 handicap mediu
Dar Decizia CCR 632/2018 nu prevede ca beneficiaza de reducerea varstei de pensionare conf. Art 58 si persoanele care au indeplinit stagiul de cotizare fara sa fie integral in conditii de handicap ? Sunt in aceasta situatie. Am handicap accentuat din cauza unei malformatii congenitale cardiace operata ( cod Q23, I50 ), 29 ani cotizare.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
bma ionescu, utilizator
Pentru a beneficia de reducerea varstei cu 10 ani, trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 2/3 din stagiul compet realizat in conditii de handicap accentuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea unei persoane cu grad de handicap MirelaDorobantu MirelaDorobantu Buna ziua Am vazut articole referitoare la posibilitatea iesirii la pensie cu 10 ani mai devreme în situaţia asiguraţilor cu handicap accentuat, dacă au ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare pentru persoanele incadrate in grad de handicap micaha micaha Buna ziua, Ma numesc M.C. Am varsta de 57 de ani si o vechime neintrerupta in munca de 35 de ani (in invatamant - profesoara). Am o boala congenitala: ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as dori niste lamuriri cu privire de la trecerea de ... mona m mona m Buna ziua as dori niste lamuriri cu privire de la trecerea de la pensia de boala la cea de limita de varsta, varsta 48 ani vechime in munca 5 ani din 2008 ... (vezi toată discuția)