avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Intabulare teren de sub bloc
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Intabulare teren de sub bloc

Buna seara.
Sunt in curs de achizitionare a unui apartament in zona Virtutii,cu credit ipotecar. Din partea bancii se cere ca proprietarul sa intabuleze terenul de sub bloc pe numele lui(teren cota indiviza) Acum apare intabulat pe Statul Roman. Nu inteleg foarte bine, proprietarul apartamentului are titlu de proprietate si pe terenul de sub bloc, dar nu este intabulat pe numele lui. Pe de alta parte notarul imi spune ca nu se poate intabula si ca dreptul de proprietate este de fapt doar drept de folosinta ceea ce iar imi da cu virgula pentru ca actul se numeste titlu de proprietate si nu de folosinta. In plus, notarul imi spune ca in Bucuresti se da doar drept de folosinta, banca pe de alta parte imi spune ca se poateintabula. Intrebare mea este daca se poate intabula totusi si care ar fi pasii, daca este ceva in plus fata de o intabulare normala,cat ar dura, etc. Ar trebui sa schimb notarul/banca? :) Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
OldShatterhand, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cumparat un apartament intr-un bloc vechi, avand ... enic enic Buna ziua. Am cumparat un apartament intr-un bloc vechi, avand o cota indiviza de teren in folosinta. Primul proprietar, dupa cumpararea in rate a ... (vezi toată discuția)
Schimbare in cvc a statutului terenului aferenr unui apartament Iag Iag Iag Iag Se da urmatoarea speta: Se vinde un apartament cumparat in 1974 de la ICRAL, luat in rate de la CEC. Exista dovada achitarii platii si declaratie de la CEC. ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)