avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA - plata contributiilor
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA - plata contributiilor

Va rog sa ma lamuriti in legatura cu plata impozitului: detin PFA si, pana anul trecut, plateam contributiile conform deciziei de impurere primite de la ANAF, pe baza declaratiilor depuse. Anul acesta am depus online declaratia unica si am intrebat la ghiseu cum platesc doar impozitul pe venit, nefiind obligata sa contribui la plata CAS si CASS. Mi s-a inmanat o hartie pe care a trebuit sa completez datele mele si am achitat. Pe chitanta scrie la natura platii - sume imp venit, contrib soc, fata de chianta dina 2018 pe care scrie la natura platii - imp venit din activ independente. Va rog sa ma lamuriti daca plata a fost alocata corect si ce e de facut daca banii s-au alocat gresit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:43, 6 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine ca pe chitanta scrie la natura platii - sume imp venit, contrib soc. Acum e un cont unic. Se vor distribui apoi de catre cei de la finante asa cum apare in declaratia unica depusa de dumneavoastra. Urmariti si in contul personal de pe spatiul virtual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente si declaratia unica 2018 hvac hvac Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in ceea ce priveste dividentele ridicate anul trecut 2018-pentru care s-a platit impozitul 5%. Nu a fost depusa declaratia ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica Srb Srb Anul acesta am inteles ca este obligatoriu doar online depunerea declaratiei unice impozit venit Declaratia unica este depusa pentru venit din inchiriere ... (vezi toată discuția)
Rectificare declarație anaf 2018 Samio Samio Bună ziua. În 2018 am depus declarația care a fost completata conform unui angajat care mi-a indicat sa bifez plata pt cass deși în acel moment nu munceam ... (vezi toată discuția)