Va rog sa ma lamuriti in legatura cu plata impozitului: detin PFA si, pana anul trecut, plateam contributiile conform deciziei de impurere primite de la ANAF, pe baza declaratiilor depuse. Anul acesta am depus online declaratia unica si am intrebat la ghiseu cum platesc doar impozitul pe venit, nefiind obligata sa contribui la plata CAS si CASS. Mi s-a inmanat o hartie pe care a trebuit sa completez datele mele si am achitat. Pe chitanta scrie la natura platii - sume imp venit, contrib soc, fata de chianta dina 2018 pe care scrie la natura platii - imp venit din activ independente. Va rog sa ma lamuriti daca plata a fost alocata corect si ce e de facut daca banii s-au alocat gresit.
Va multumesc
george-neagu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Este bine ca pe chitanta scrie la natura platii - sume imp venit, contrib soc. Acum e un cont unic. Se vor distribui apoi de catre cei de la finante asa cum apare in declaratia unica depusa de dumneavoastra. Urmariti si in contul personal de pe spatiul virtual.
Declaratia unica
Srb
Anul acesta am inteles ca este obligatoriu doar online depunerea declaratiei unice impozit venit
Declaratia unica este depusa pentru venit din inchiriere ... (vezi toată discuția)