avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cuantum pensie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cuantum pensie

Buna ziua,
Fostul meu sot are de platit o pensie de 150 lei pt fiecare din cei 2 copii ai nostri. Intre timp el a infiat un copil.
Va rog sa ma ajutati sa inteleg care ar fi modalitatea de calcul a pensiei in acest moment/nu cunosc venitul lui actual (nu stiu daca am dreptul sa obtin cumva aceasta informatie) insa presupun ca are pe cartea de munca / "oficial" minimul pe economie .

In plus, fostul sot adesea gaseste pretexte sa intarzie plata sumei datorata, pana la termenul de 3 luni cand legal inteleg ca as putea face eu demersuri impotriva lui -cum pot regla aceasta situatie ? Am discutat cu el si de fiecare data invoca diverse (ultima data ca a virat banca intr-un cont gresit si sa astept sa-i recupereze insa nu mi-a trimis dovada depunerii, enervandu-se cand i-am solicitat-o, spunand si sa nu-l mai stresez ref banii datorati copiilor, ca atunci cand are disponibili, ii vad in cont...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Georgia.TH, utilizator
Dacă întârzie cu lunile, apelați la un executor judecătoresc, pentru punerea în executare silită.

Faptul că a înfiat un copil, având acum trei copii în întreținere, nu se modifică cuantumul lunar pentru cei doi de la dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Dapix, utilizator
Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
In cazul in care fostul sot ar avea un salariu minim pe economie(anul acesta este de 1263 lei, pensia pentru fiecare dintre ei ar fi de 210 lei. Informatii despre veniturile sale le puteti afla in cadrul unei actiuni de majorare pensie alimentara, cu ajutorul instantei.Cum este insa putin probabil sa aiba venitul atat de mic, pe cale judecatoreasca puteti obtine mai mult decat 210 lei/copil.
In ceea ce priveste datoriile, puteti merge cu hotararea prin care a fost stabilta pensia la un executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara giangy giangy Intr-o sentința civilă în care se specifica reducerea pensiei de întreținere în urma nașterii unui alt copil cu soția actuala \'\' de la cota 1/4 la ... (vezi toată discuția)
Tată angajat fără contract, dar muncește. cum îl pot obliga să plătească pensie de întreținere pentru cei 3 minori? GeorgiGaby GeorgiGaby Buna ziua! Am trei copiii(toți minori si toți la școală), m-am despărțit de soț(nu legal), am inchiriat un apartament cu 160 de euro, unde stau eu si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara GETA26 GETA26 buna seara Eu am divortat in 2011 si de atunci fostul sot imi plateste o pensie lunara fixa de 550 lei pentru 2 copii. Zilele trecute am avut surpriza ... (vezi toată discuția)