avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Am o intrerupere de o luna pe cartea de munca in ultimul an respectiv luna octombrie 09 firma la care m-am angajat incepand cu 01.11 este in procedura de faliment pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 10:41, 20 Noiembrie 2009
Buna dimineata!
Pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj trebuie sa aveti lucrate 12 luni in ultimele 24. Cele 12 luni trebuie sa fie consecutive si nu trebuie sa fie la acelasi angajator.
O zi buna!
Ptr a putea beneficia de indemnizatie de somaj este necesar sa aveti minim 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.
Cele 12 luni lucrate, in care ati inregistrat venituri supuse impozitarii, nu este necesar sa fie consecutive si nici la acelasi angajator.
Daca este vorba de mai multi angajatori, va trebui sa luati de la fiecare cate o adeverinta de somaj din care sa rezulte perioada lucrata, venituri brute lunare inregistrate, precum si numarul si data documentelor de plata a contributiilor.
Exista un formular tip in acest sens.
Asa cum a metionat Clio06,dvs. trebuie sa aveti 12 luni lucrate (nu neaparat consecutive) intr-un interval de 24 de luni,anterioare desfacerii CIM.

Daca compunerea celor 12 luni se face urmare a desfasurarii activitatii la mai multi angajatori,atunci trebuie sa cereti adeverinta de la fiecare in parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj ana-maria iacob ana-maria iacob Am terminat somajul in data de 02 09 2009 si in locul in care mi-am gasit de munca nu ma poate angaja decat din data de 15 09 2009 .Exista cumva vreun ... (vezi toată discuția)
Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? talmacel talmacel Buna ziua, Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie? Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt ... (vezi toată discuția)