avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... POT FI SALARIATA ,SI IN ACELASI TIMP PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

POT FI SALARIATA ,SI IN ACELASI TIMP PFA

Va rog sa-mi spuneti daca pot fi in acelasi timp salariata la o societate comerciala si persoana fizica autorizata
Cel mai recent răspuns: ContSters24933 , utilizator 11:18, 24 Noiembrie 2009
DA
Desigur. Cele 2 activitati nu se exclud reciproc. Cunosc destule persoane care sunt si salariati si PFA.
Va rog lamuriti-ma si pe mine: sunt angajata la o societate cu carte de munca, ca insp. res. umane. Sunt si traducator autorizat de Min. Justitiei, din cand in cand fac cate o traducere, nu castig cine stie ce din asta. M-am inregistrat la Fisc ca persoana fizica autorizata, la inceputul anului depun decl. 220 privind venitul estimat, urmand ca prin decl. 200 sa regularizez situatia. Ma intereseaza daca sunt obligata sa platesc contributia la sanatate si la pensie, si daca da cat trebuie sa platesc, unde, trebuie sa depun declaratii ca la salariati?
Va multumesc anticipat!
In acest caz nu este necesara achitarea contributiilor mentionate.
viorica chita a scris:

Va rog sa-mi spuneti daca pot fi in acelasi timp salariata la o societate comerciala si persoana fizica autorizata

Da, dar atentie: daca ati semnat vreun act aditional la firma unde sunteti angajata prin care va obligati sa nu desfasurati activitati din acelasi domeniu cu cele prestate la firma si dvs. faceti ca PFA asa ceva, exista motiv de desfacere a contractului de munca. Daca nu ati semna vreun astfel de act sau daca activitatea prestata ca PFA nu are legatura cu activitatea de la firma nu este absolut nici o problema.

Alte discuții în legătură

Contract individual persoană fizică deținătoare de pfa Felix777 Felix777 Contract individual persoană fizică deținătoare de PFA. O persoană care are PFA, poate să facă în paralel contracte individuale ca și persoană ... (vezi toată discuția)
Contributie sanatate pfa contawest contawest O persoana fizica autorizata infiintata anul trecut in aprilie nu a desfasurat activitate deloc nu a inregistrat niciun venit,dar din cauza cheltuielilor de ... (vezi toată discuția)
Clauza contract Luu Luu Buna seara. M-am angajat la o firma de ceva timp si ni s-a spus ca dupa cateva luni va trebui sa ne facem un PFA. Nu a trecut nici macar o luna si ne obliga sa ... (vezi toată discuția)