Buna ziua, sunt insarcinata in 6 luni. S-ar putea sa fiu nevoita sa imi dau demisia. As avea urmatoarele intrebari:
-mai beneficiez de concediu de maternitate daca sunt casnica?
Doresc da precizez ca voi naste in iunie/iulie2019
-perioada ian-dec 2017 am avut venituri
-perioada ian-iulie 2018 am fost casnică
-incepand cu august 2018 pana in prezent am lucrat la noua companie.
1. Potrivit art.7 din Ordonanta de Urgenta 158/2005, stagiul minim de cotizare pentru concediul de maternitate - pre si postnatal - este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
2. ... precizez ca voi naste in iunie/iulie2019 ...
Perioada eligibila : iulie/august 2017 - iunie/iulie2019
Perioade luate in calcul :
iulie/august 2017 - decembrie 2017 .... 6/5 luni
august 2018 - iunie/iulie2019 , 11 /12 luni
In speta, veti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Buna ziua, multumesc frumos pt raspuns.
pt comcediul de maternitate, citisem pe un site ca " Beneficiaza de indemnizatia de maternitate salariatele care, in ultimele 12 luni anterioare primei zile de concediu medical inscrise in certificatul de concediu medical, au un stagiu de cotizare de cel putin o luna sau fractiuni de luna totalizand minimum 22 de zile. " Si ca daca nu mai esti salariata trebuie sa demonstrezi ca nu mai esti dim motive independente de tine.
Eu am o relatie f proast cu cei de la munca si chiar vreau sa imi dau demisia din proprie initiativa. Sunt constienta ca nu voi avea niciun venit pana intru in CCC,insa,as fi vrut sa verific daca ma incadrez la indemnizatie de maternitate. 22 zile in 12 luni as avea ...insa cum si cui demonstrez ca au fost motive independente de mine? Multumesc
Prenatal
Cristina elena92
Buna ziua, am lucrat in Uk 6 luni din iulie pana in ianuarie cand am venit in Romania si m-am angajat imediat aici. In decembrie am ramas insarcinata, pot ... (vezi toată discuția)