avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pamant colectivizat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pamant colectivizat

Buna ziua,

Cand a avut loc coletivizarea, bunicului meu i-au fost luati 1800mp de teren intravilan, cu o deschidere de aproximativ 30m la drumul public. Imediat dupa revolutie, primaria a dat aproximativ 500 de metri patrati din suprafata unei familii, pentru ridicarea unei case(suprafata primita cuprinde intreaga latime a accesului la drum). In anii recenti primaria a refuzat eliberarea unui titlu de proprietate(pentru suprafata de teren ce exclude cei 500mp cedati de primarie) si dupa actionarea in instanta s-a decis obligarea primariei in acest sens. Insa primarul refuza in continuare, spunand ca nu poate elibera titlu de proprietate pentru un teren ce nu are drum de acces. Bunicul a murit din pacate si nu a reusit sa obtina dreptatea in situatia de mai sus si acum mama, in calitate de mostenitor, nu stie cum sa continue.
Intrebarile mele ar fi:
1) Putem da in judecata primaria pentru alocarea acelei suprafete catre familia respectiva?
2) Putem folosind decizia instantei, sa fortam primaria sa elibereze titlul de proprietate pentru suprafata ce exclude terenul cedat de primarie?

Orice alte idei sunt binevenite.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Pascal19 , utilizator 12:12, 7 Martie 2019
Desigur ca puteti actiona primaria in judecata si obligarea acesteia la alocarea suprafetei catre dvs
Se poate solicita chiar si crearea unui drum de servitute catre locul cu pricina

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de construire emisa fara drum de acces public sau privat, intabulare drum de acces Ungurean Horia Ungurean Horia buna ziua As dori o parere legata de urmatoarea situatie: Un teren pentru care s-a eliberat de catre primarie a unei autrizatii de construire, dar fara ca ... (vezi toată discuția)
Primaria refuza sa elibereze certificatul de ubanism bostancalin bostancalin Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca primaria are baza legala sa refuze sa emita certificatul de urbanism pentru un drum de servitute autoa si pietonal ... (vezi toată discuția)
Posesie abuziva de teren anca49 anca49 Buna ziua, am nevoie de un sfat autorizat. Locuiesc in orasul Sinaia, si am o locuinta propietate personala. La adresa unde locuiesc santem 3 familii cu acces ... (vezi toată discuția)