avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine e responsabil de repararea/asfaltarea strazii in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine e responsabil de repararea/asfaltarea strazii in cartier nou: dezvoltatorul sau primaria?

Buna ziua!

Locuiesc intr-un ansamblu rezidential din Brasov inceput acum trei ani, cu opt blocuri terminate si trei in curs de construire. Accesul la blocurile terminate se face pe o strada pietruita plina de gropi, apa si noroi, in conditii greu de imaginat.

As dori sa aflu a cui este responsabilitatea asigurarii unor conditii civilizate de acces la blocuri: a dezvoltatorului sau a primariei? Putem noi, locatarii sa platim asfaltarea si apoi sa ne recuperam banii de la cei responsabili, care nu fac nimic de trei ani?

Ce ma sfatuiti sa facem?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:19, 7 Martie 2019
Buna ziua.
Eu cred ca cel mai bine cititi contractul de vanzare/cumparare a apartamentului si vedeti cui apartine acea strada.
Daca aveti doar drept de folosinta, de acces, si nu cota parte din ea...strada este a dezvoltatorului si nu prea aveti ce face...
Banuiesc ca o va asfalta la finalui proiectului imobiliar, la terminarea tuturor apartamentelor ce are/avea de gand sa le construiasca.
Am uitat sa specific ca strada apartinea dezvoltatorului dar a cedat-o primariei.
Daca a cedat-o primariei si primaria a acceptat-o, mergeti si discutati cu primarul.
Daca aveti asociatie de proprietari poate merge presedintele ei sa discute. Daca nu aveti, faceti o partiție in numele tuturor locatarilor afectati, aceștia sa o semneze sub forma de tabel cu datele fiecaruia si semnătura, si inițiatorul, reprezentantul, sa mearga si sa discute cu primarul, în numele tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. locuiesc intr-un cartier rezidential din tm, platim impozit ... Dianach11 Dianach11 Buna. Locuiesc intr-un cartier rezidential din Tm, platim impozit de cartier rezidential. Deocamdata cartierul este micut insa se construieste mult in aceasta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! as dori o lămurire intr.o problemă: am cumpărat ... Bârnoveanu Bârnoveanu Buna ziua! As dori o lămurire intr.o problemă: Am cumpărat un apartament acuma mai bine de un an in urma, problema este ca atat in jurul blocului cat si o ... (vezi toată discuția)
Drum cu drept de servitute. e permisa montarea unui limitator de inaltime pe el? oanaen oanaen Buna ziua, Am nevoie de ajutorul dvs in urmatoarea problema: Locuiesc intr-un complex rezidential care este un pic mai departe de soseaua principala. ... (vezi toată discuția)