avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Oug nr.4/2005
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Oug nr.4/2005

Acessta ordonanta oug nr.4/2005 prin care se arata ca : cei care au lucrat in societati mixte vor beneficia de 20% in plus la calculul pensiei, mai este in vigoare? sau a fost abrogata deci anulata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 8 Martie 2019
OUG nr. 4/ 2005 se refera la recalcularea pensiilor din sistemul public, provenite din fostul sistem al asigurărilor sociale de stat, stabilite în baza legislaţiei în vigoare anterior datei de 1 aprilie 2001,
Recalcularea s-a efectuat prin determinarea punctajului mediu anual şi a cuantumului fiecărei pensii, cu respectarea prevederilor Legii nr. 19/ 2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a prevederilor acestei ordonanţe.
Legea nr. 19/ 2000 a fost abrogata de Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010.
Personal nu am identificat in lege ceva legat de: "... cei care au lucrat in societati mixte vor beneficia de 20 % in plus la calculul pensiei ...."
OUG 4/2005 a fost in vigoare de la 07 februarie 2005 până la 31 decembrie 2010, fiind abrogata și înlocuita prin Legea nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sint pensionata pentru limita de virsta cf legii 263/2010 ,in ... passa passa Sint pensionata pentru limita de virsta cf Legii 263/2010 ,in ianuarie 2012.Nu am beneficiat de aplicarea indecelui de corectie( ,provenind din categoria ... (vezi toată discuția)
Decizie pensionare alexandru53 alexandru53 Buna ziua, Am primit decizia de pensionare anticipata partiala prin care a fost stabilit cuantumul pensiei. Acest cuantum a fost diminuat ptr.ca nu au fost ... (vezi toată discuția)
Obtinere drepturi pensie/munca in acord sdsr1 sdsr1 Buna ziua! Sunt un pensionar limita de varsta din anul 1997. In prezent am varsta de 68 ani. Am lucrat continuu la UREMOAS (URBIS SA) Bucuresti timp de 33 de ... (vezi toată discuția)