avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Conditii legale pt utilizarea CEC-ul
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Conditii legale pt utilizarea CEC-ul

Situatia este urmatoarea: o societate comerciala a contractat un credit de la o banca pentru plata marfurilor catre furnizor. Acest credit se utilizeaza numai pe baza de factura si banii din cont se platesc prin cec furnizorului. Problema este ca furnizorul marfurilor a inaintat spre plata un cec inainte ca debitorului sa-i intre banii in cont...Ce se poate face in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 15:45, 20 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Daca pe fila CEC este mentionata data platii si furnizorul a introdus la plata mai devreme decat era stipulat si banca a refuzat plata pe motiv lipsa disponibil ,dvs.aveti posibilitatea actionarii in instanta a furnizorului dovedind clar ca fila CEC a fost emisa cu data platii dupa data refuzului bancar.
Daca dvs.ati lasat fila de CEC conform facturii emise de catre furnizor iar banca din creditul acordat nu a suplimentat contul cu suma facturii care trebuia achitata din motive independente de dvs.trebuie sa va indreptati impotriva bancii..
Cu respect,Alexa...
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
ALEXANDRA TAN , Consilier juridic
Pe fila cec nu a fost scrisa data, aceasta urmand a fi stabilita de comun acord intre debitor si furnizor, dar acesta din urma, nerespectand intelegerea verbala a introdus cecul la plata... In aceasta situatie ce se poate face pentru a nu intra in incidenta bancara?
Nimic!
Sa achitati suma inscrisa pe instrumentul de plata urgent,iar ca un sfat NICIODATA sa nu mai emiteti instrumente bancare fara data ,suma,semnatura si locul platii pentru ca intelegerile verbale nu pot fi prinse la dosar.
Succes!
Cu respect,Alexa...
Urgent inseamna azi pana in ora 16...si este vorba de o suma mare de bani...As vrea sa stiu care sunt repercursiunile asupra societatii daca nu se va putea achita suma integral...si daca banca nu poate face ceva in acest sens...sa retina cecul pana luni cand vor intra banii de pe credit in cont sau alta operatiune de amanare (nu ma pricep la regulile bancilor si a instrumentelor de plata)...
Daca intrati la incidenta de plati este posibil ca si banca sa nu va mai acorde creditul bancar sau diferenta ce urma a o primi luni.Mergeti la banca si relatati cele intamplate si cu siguranta gasiti pana luni intelegere va sfatuiesc ei care sunt procedurile de urmat .
Succes.
Cu respect,Alexa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un raspuns va rog Canon01 Canon01 am o socitate si am achiyitionat marfuri de la alto sc pentru garantarea platii am lasat garantie o fila cec ulterior am platit marfa cu bo intre mime si ... (vezi toată discuția)
Cec refuzat la plata adrian.bacau adrian.bacau Din cauza neicasari debitelor de la diferiti parteneri, am fost nevoit sa refuz plata unui cec, nu aveam suma necesara, in valoare de 7400 ron. Cel care avea ... (vezi toată discuția)
Cec si bilete la ordin Cent Cent Un furnizor mi-a comunicat prin curier (fara sa semnez de primire) ca va folosi fila CEC garantie Marti 10.03.2009 cu suma de aferenta unui contract ce a avut ... (vezi toată discuția)