avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... CEC REFUZAT LA PLATA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

CEC REFUZAT LA PLATA

Din cauza neicasari debitelor de la diferiti parteneri, am fost nevoit sa refuz plata unui cec, nu aveam suma necesara, in valoare de 7400 ron. Cel care avea cec-ul, la depus inainte sa il contactez, deci era prea tarziu ptr. a il retrage. Asa am ajuns la refuz.
Imediat dupa refuz, a doua zi, am luat legatura cu creditorul, si am achitat o suma de 1.400 ron, iar ptr. restul am emis un BO mentionat si intr-un angajament de plata.Intre timp am platit suma de 2.100, ramanad un debit de 3.900 lei. Cu creditorul ne-am inteles, asupra faptului de a nu intreprinde nimic, gen executare,plangere, etc.
CEC-ul, insa, dupa ce am dat doua declaratii si am de dus dovada achitarii partiale a debitului,in valoare de 3.500,00 lei si inclusiv intelegerii cu creditorul ( angajamentul) ne preseaza in felul urmator: daca nu ii facem dovada platii integrale trimite spre politia economica , instintare cu privire la refuzul cec-uli.
Intrebare : Stiu ca, conform legislatiei in vigoare, in urma refuzului la plata a cec-lui sunt pasibil de o amenda de minim 5.000 ron. Dar daca fac dovada platii partiale si dovada ca in 30 zile se achita debitul integral, mai sunt pasibil de amenda? Posibilitatea amendarii este la dispozitia agentului?, ma refer la cat de intelegator este el.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA TAN , Consilier juridic 17:14, 6 Ianuarie 2010
Buna ziua.
Daca dovediti ca si dvs.trebuia sa incasati sume de bani de la creditorii dvs.si nu cu rea intentie nu ati decontat suma inscrisa pe fila CEC introdusa la plata si nici nu ati avut intentia de a insela creditorul , depunand la dosarul deschis conventia de plata dar si plata efectiva a sumei inscrisa pe instrumentul de plata ,politia economica judiciara va poate da o amenda administrativa.
Succes !
Cu respect,Alexa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cec refuzat la plata adrian.bacau adrian.bacau Din cauza neicasari debitelor de la diferiti parteneri, am fost nevoit sa refuz plata unui cec, nu aveam suma necesara, in valoare de 7400 ron. Cel care avea ... (vezi toată discuția)
Conditii legale pt utilizarea cec-ul maryah maryah Situatia este urmatoarea: o societate comerciala a contractat un credit de la o banca pentru plata marfurilor catre furnizor. Acest credit se utilizeaza numai ... (vezi toată discuția)
Raspundere penala in cazul cip salan.ada salan.ada In urma unei neglijente (insuficienta urmarire a cec-urilor), la data scadentei instrumentului de plata nu s-a putut debita decit partial suma inscrisa. ... (vezi toată discuția)