Din cauza neicasari debitelor de la diferiti parteneri, am fost nevoit sa refuz plata unui cec, nu aveam suma necesara, in valoare de 7400 ron. Cel care avea cec-ul, la depus inainte sa il contactez, deci era prea tarziu ptr. a il retrage. Asa am ajuns la refuz.
Imediat dupa refuz, a doua zi, am luat legatura cu creditorul, si am achitat o suma de 1.400 ron, iar ptr. restul am emis un BO mentionat si intr-un angajament de plata.Intre timp am platit suma de 2.100, ramanad un debit de 3.900 lei. Cu creditorul ne-am inteles, asupra faptului de a nu intreprinde nimic, gen executare,plangere, etc.
CEC-ul, insa, dupa ce am dat doua declaratii si am de dus dovada achitarii partiale a debitului,in valoare de 3.500,00 lei si inclusiv intelegerii cu creditorul ( angajamentul) ne preseaza in felul urmator: daca nu ii facem dovada platii integrale trimite spre politia economica , instintare cu privire la refuzul cec-uli.
Intrebare : Stiu ca, conform legislatiei in vigoare, in urma refuzului la plata a cec-lui sunt pasibil de o amenda de minim 5.000 ron. Dar daca fac dovada platii partiale si dovada ca in 30 zile se achita debitul integral, mai sunt pasibil de amenda? Posibilitatea amendarii este la dispozitia agentului?, ma refer la cat de intelegator este el.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns:
LUST EXPERT , Consultant fiscal
15:10, 6 Ianuarie 2010