avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda poliția locală
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda poliția locală

Buna ziua.
Am primit o amendă de la polița locală, când avem masina parcarea, cu mama si copilu in masina si masina pornită. In locu unde avem masina parcarea nu exista nici un semn de interzis parcarea. Spunetim si mie ce pot face in situatia de fata.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:27, 8 Martie 2019
Politia locala poate aplica amenzi contraventionale pentru parcare/ oprire/ stationare inrterzisa sau nepermisa (fara semne de circulatie distinctive, dar care ingreuneaza/ blocheaza traficul).
Cel mai probabil au facut poza cu masina dvs. in zona de oprire. Puteti contesta amenda la judecatorie daca dvs. considerati ca se putea opri/ stationa in zona respectiva fara a bloca traficul.
Nu blocam circulația, nu au făcut nici poză la masina, din ce mai spus mama ca se afla in momentul cand domni polițai au pus amenda aveau doar cu dosar si foile cu amendă.
Instanta poate decide daca amenda a fost aplicata corect sau nu. Daca nu s-au facut poze, politia locala nu are cum dovedi locul contraventiei.
Daca in PV incheiat de politia locala se mentioneaza locul contraventiei, posibil sa fie necesara o vizionare a locul unde ati oprit masina si un expert tehnic judiciar in specializarea auto/ circulatie auto sa se pronunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Solutie impotriva blocarii accesului la garaj Jamal Jamal Buna ziua, De ani de zile ma confrunt saptamanal cu aceasta problema, gasesc masini parcate in poarta garajului si sunt nevoit sa astept (in unele cazuri si ... (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)