avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... De ce nu sunt virati cei 2% din venit catre ONG-ul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

De ce nu sunt virati cei 2% din venit catre ONG-ul caruia i-au fost donati?

Buna ziua. Detin un ONG si sotul meu a depus declaratia 230 de directionare 2% din venitul pe 2017 catre ONG-ul pe care il detin. Pana in acest moment banii cu au fost virati.
Din anii trecuti, cand am vorbit cu alti fondatori de ONG care strangeau formulare 230, am aflat ca nu le intrau banii, desi aveau copia (poza) formularului completat si depus.
Ce se intampla si de ce se intampla asta?
Si, mai ales, ce pot face pentru a lua urma banilor (sa fac o sesizare).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:18, 24 Martie 2019
Mergeti la finante si intrebati in calitate de presedinta ong de ce nu v-au transferat banii din 2%.
Ma duc asa pur si simplu? Imi trebuie documente anume cu mine?
Puteti sa depuneti o cerere de informatii din partea ong.
Din pacate sunt foarte multe cazuri in care organele fiscale nu au operat redirectionarile corect facute de contribuabili pentru cei 2%. Putati merge intr-o audienta sau depune o petitie in care sa reclamati acea nedirectionare, insa cel mai eficient poate actiona cel care a completat acea declaratie 230 careia organul fiscal nu i-a dat curs, caci fata de ONG fiscul de regula invoca secretul fiscal si ONG-ul poate mai greu dovedi ca cineva a directionat in favoarea lui cei 2%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong-2% Iulia_A_68 Iulia_A_68 Buna ziua!Care este procedura de urmat in cazul in care un ONG nu a incasat in 2013 2% de la MF?Multumes anticipat! (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Verificare virament formulare 2% marian_d marian_d Buna ziua, Exista o baza legala prin care as putea solicita de la ghiseul Administratiei Fiscale, la depunerea formularelor de directionare a 2% din impozit ... (vezi toată discuția)