avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită se poate beneficia de scutirea impozitului pe cladiri ...
Discuție deschisă în Executare silită

se poate beneficia de scutirea impozitului pe cladiri si teren retroactiv?

buna ziua ma intreb daca se poate beneficia de scutirea impozitului pe cladiri si teren retroactiv pentru o persoana cu handicap.In ianuarie 2019 am depus actele de scutire a impozitului pe anul 2019 dar am vazut ca este impozit neplatit din anul 2013 si sa adunat aproape 3000 lei.mentionez ca persoana cu handicap este o femeie care era casatorita pana in 31.12.2018 cand sotul ei a decedat.Sotul ei nu si.a dat interesul nici sa plateasca impozitul si nici sa ii faca acte de scutire a impozitului.mentionez ca doamna aceasta are certificat de handicap de gradul 2 accentuat permanent din anul 2002 si impozit neplatit din anul 2013 si are o fata care a obtinut curatela dupa decesul sotului.Astazi ia venit acasa o somatie insotita de titlu executoriu pentru plata impozitului care se poate contesta in termen de 15 zile
As dori sa ma informati daca poate beneficia de scutire a impozitului retroactiv si daca da daca se poate cere scutirea impozitului retroactiv in instanta in formularea cererii de contestatie a titlului executoriu sau trebuie formulate 2 cereri separate una pentru contestarea titlului executoriu si alta separat pentru scutirea impozitului.
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:08, 9 Martie 2019
Conform dispozitii in vigoare pot beneficia de facilitatea scutirii de la plata obligatiilor catre buget contribuabilii detinatori de certificate de incadrare in grad de handicap de la momentul inregistrarrii la autoritatea fiscala a documentelor justificative
Nu se acorda scutiri retroactive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit salar handicap accentuat zdanut zdanut Cine cumoaste legislatie in sensul : \\"pentru un pensionar limita de varsta , angajat cu CIM timp partial, persoana cu handicap accentuat, poate beneficia in ... (vezi toată discuția)
Persoana cu grad de handicap accentuat 1 simona38 simona38 am un angajat. a primit la inceputul lunii un certificat de incadrare in grad de handicap accentuat de tip 1. nu este pensionar, subliniez. cum ma afecteaza ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit handicap Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Daca o persoana care este incadrata in grad de handicap accentuat a anuntat angajatorul abia dupa 1 an despre acest lucru, cum se poate aplica ... (vezi toată discuția)